zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vakantieproject Rumas voor kinderen, die thuis zouden zitten in de vakantie

lees ook ...

4 Brazilianen met moord op hun geweten gevlucht uit cellenhu...

Zes arrestanten zijn op zondag 24 september 2023 ontvlucht uit het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven. Het gaat om de zes arrestanten A.A.R, C.R, C.R, L.E., C.D.R, en R.M., vier Brazilianen...

Stichting Rumas is samen met het ministerie van Sport en Jeugdzaken, de afdeling  Cultuur en Creatieve Vorming( CCV), de stichtingen Wi Kontren, AlBiFlo  en sponsers in verschillende wijken bezig een vakantieproject uit te voeren. Kinderen tussen 6 en 12 jaar worden tijdens deze vakantie creatief beziggehouden door de organisatie. Jenny Cheuk a Lam medewerker van Rumas meldt dat de kick-off op 2 september was in het Axwijk sportcomplex met een sportdag.

 Rachel Felter, Daphne Yflaar, Kurt Nahar hoofd van de afdeling Cultuur en Creatieve Vorming doen alles om de kinderen bij te brengen dat kunst en cultuur heel belangrijk zijn. “De kinderen leren andere dingen dan ze op school leren, ze sporten en ze genieten op deze manier ook van hun vakantie”, zegt Nahar, die ingenomen is met het initiatief van Rumas. De organisatie maakt onder andere gebruik van lokalen op de OS Lobato dependance, OS Flora III en op OS Munder.

Op 8 september mogen de kinderen meedoen aan een speurtocht in de historische binnenstad en op 14 september komt er een grote afsluitinjg in de dierentuin. “Je hebt kinderen wiens ouders vakantie-workshops kunnen betalen of zelfs een buitenlandse reis. Maar er zijn kinderen die niets te doen hebben en deze groep willen wij positief bezighouden”, zegt Cheu Ka Lam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakantieproject Rumas voor kinderen, die thuis zouden zitten in de vakantie