dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vakantieproject AISA voor bewustzijn kinderen na drie jaar

lees ook ...

E-sigaretten verboden in Suriname

 Electronische sigaretten zijn verboden in Suriname. De illegale handel kan toch een manier vinden om ze binnen te halen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit daarom bekendgemaakt in verband m...

Master storyteller Paul Middellijn is na ruim drie jaar weer van start gegaan met een Kindervakantieproject. Kinderen zullen participeren in een vakantieweek van 4 tot en met 8 oktober in een Kindervakantieproject van International Storytelling Academy (Aisa). Het gaat om 25 kinderen. De organisatie heeft bewust gekozen voor  een periode dichtbij het begin van de school.

“Als we vrijdag afscheid van de kinderen nemen, moeten ze voor het leven iets aan deze week hebben gehad”, onderstreept Middellijn. Op 16 oktober start het nieuwe schooljaar.

Het team bestaande uit Tanuya Manichand, Bongo Charlie, Enzo Zeefuik en Maya Jhingoeri zal het bewustzijn van kinderen versterken door hen kennis te laten maken met kunstvormen als dans, muziek, schilderen, basistechniek van storytelling en kook- en sieradenmaken. Deze vaardigheden kunnen de kinderen volgens Middellijn dagelijks moeiteloos in hun leven, op school,  en in de sociale omgeving toepassen.

Dit project moet hen bewust maken van de dingen die ze onbewust doen. “We hoeven je niet te leren praten. Je praat al. Maar we leren je wel articuleren, zodanig dat mensen je begrijpen en kunnen verstaan”, aldus de master storyteller. De vakantieweek met storytelling als rode draad is weer opgepakt. Eerder is Middellijn met zijn Sranan Tori Academia en diverse partners ook bezig geweest met het project ‘De kracht van storytelling’  in de Paramaribo Zoo en het CCS tot 25 november 2017.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakantieproject AISA voor bewustzijn kinderen na drie jaar