zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(2)

Vakantieoorden boven-Suriname onder water

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

Vakantieoorden in het Boven-Surinamegebied staan onder water. Economische activiteiten zijn on hold door de hoge waterstand. Een tourgids  Urphill Koedemoesoe deelt de Ware Tijd  mee dat de Surinamerivier voor de tweede keer buiten zijn oevers is getreden. Het onweer houdt aan, waardoor het water stijgt.

“Op Isadou, Menimi, Anaula, Knini Paati, Royal Masia en Kumalu zijn alle huizen onder water. Enige resort dat niet onder water is,  is Gunsi, maar voor de rest zit alles onder water. Het is de tweede keer in een korte periode. Hiervoor hadden we voor het laatst in 2006 overstromingen,” zegt Koedemoesoe.

Dorpelingen trekken naar hoger gelegen gebieden. Ook zij, die bij de vakantieoorden vertoeven, proberen hun spullen veilig en droog te houden. “We hopen dat we hulp krijgen uit Paramaribo,” aldus Koedemoesoe.

Voorbij Brownsweg in de omgeving van kilometer 40, bedekt het water een afstand van zo’n 200 meter. Bepaalde delen reiken tot kniehoogte. “De meeste mensen nemen nu dan een dubbele rit en verplaatsen zich te voet nabij de Mindri neti brug”, vertelt de tourgids.

Bron foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakantieoorden boven-Suriname onder water