zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
4
(3)

Vaderdagboodschap van President Santokhi

lees ook ...

Verkiezingen 2025: voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen voor de verkiezingen van 25 mei 2025 zijn in volle gang en de spanning begint toe te nemen. Politieke partijen die de afgelopen tijd nauwelijks van zich lieten horen, komen nu in de...

Vele mensen hebben problemen met hun kinderen en we weten dat President Santokhi zijn vaderschap niet makkelijk is, te meer daar het ‘moeilijke’ kind al volwassen is. Iedereen weet wel dat één kind de vader schaamteloos bespreekt in het openbaar. We voelen met de president mee, want kind zijnde, dien je jouw vader die je heeft verwekt en verzorgt en je ook nog een baan heeft gegeven, niet te bespreken in het openbaar, ook is hij duizend keer fout.

Wanneer je het niet eens bent met je vader, kan je de baan op zijn kabinet die je  hebt aangenomen ook laten schieten, inplaats van hem te bespreken. Over schaamteloosheid gesproken! Gelukkig is er een ander kind dat haar vader die schande bespaart. Hieronder de felicitatieboodshap van de President van de republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi.

Het is vaderdag, een bijzonder dag, waar ik de eer heb om ook deze te vieren. Of beter gezegd ook ik ben vandaag in het zonnetje gezet door mijn kinderen en mijn kleinkind. De rol van de vader wordt vaak gezien als financierder, maar ik zie de rol van de vader als kok, adviseur, financierder, supporter, entertainer, beschermer, arts, psychiater, agent en leider. Iemand 24/7 klaar staat, ook al biedt je baan die mogelijkheid niet altijd makkelijk, zoals in mijn geval. Vader zijn is geen rol die je kunt verwaarlozen of makkelijk kunt wegschuiven op een ander. Daarom sta ik elke dag in contact met mijn kinderen, ook al zie en spreek ik ze niet fysiek.

Als vader van dit geliefd land Suriname, geeft een ieder het recht om in contact met mij te zijn, net als mijn kinderen een beroep op mij te doen voor al de opgenoemde rollen. Mijn kinderen, Suriname, zit in mijn hart, waar ik het beste voor wil. En ik vervul al deze rollen, waar ik één tot mijn prioriteit heb gemaakt en dat is het verscherpen van u, door eerst een oplossing te vinden voor al de schulden van ons geliefd land en een eind te maken aan de financiële crisis. Hierna ben ik onze internationale reputatie gaan repareren, zodat Suriname weer aantrekkelijk wordt voor investeerders.

Echter, werden we gaandeweg geconfronteerd met drie uitdagingen: Covid-19, oorlog Ukraine- Rusland met als gevolg een economische crisis. Ook de wateroverlast heeft de uitdaging groter gemaakt. Maar ook dit heb ik deels opgelost met mijn regeer team en aan het laatst wordt er hard gewerkt om tot een duurzame oplossing te komen. Geen enkel burger laat ik links liggen, dat is de belofte die ik als vader des vaderlands heb gemaakt.

Vader zijn is een zeer zware taak. Ik wens alle vaders een fijne Vaderdag toe en mi gi yu krakti fu set yu rol bun. Wees een voorbeeld! God bless you!

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaderdagboodschap van President Santokhi