vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Vader aangehouden voor mishandeling 3-jarige dochter

lees ook ...

Werkzaamheden NIS gaan door

Martinus Joël Timotheus, alias Bordo, Money Hond, de directeur van de National Indoor Stadium is al geruime tijd spoorloos verdwenen. Het Openbaar Ministerie is nu officieel op zoek naar hem via een o...

Een 36-jarige man, van wie er een film circuleert waarin is te zien hoe hij zijn driejarige dochter mishandelt en met een mes bedreigt, is door de politie aangehouden. Het meisje is weer bij haar moeder. De man had de beelden van de mishandeling en bedreiging naar zijn ex-vrouw gestuurd, waarna zij gelijk aangifte deed en de politie een onderzoek begon.

Hij werd in een woning te Kwatta aangehouden. De dochter was ook in het huis en werd meegenomen door de politie. Het onderzoek wordt voortgezet. Intussen hebben het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en het Bureau Rechten van het Kind opgeroepen om te stoppen met de verspreiding van de video, want het kind heeft ook recht op privacy.

“Dit gebeuren is zeer verwerpelijk en het baart ons ernstig zorgen. Op de eerste plaats, omdat ouders de eerste en natuurlijke verantwoordelijkheid hebben om hun kinderen te beschermen tegen elke vorm van geweld. Wanneer ouders zich op een dergelijke onnatuurlijke manier van buitensporig geweld keren tegen hun eigen kind… Wat heeft het kind dan nog over?”, zegt het ministerie in een persbericht.

Ten tweede valt bijzonder op de afgrijselijke woede van de volwassene jegens het kind dat volledig verbijsterd het geweld ondergaat. Het valt tevens ook op, dat de volwassene zelf te maken heeft met pijn. Desondanks wijst het Bureau Rechten van het Kind in de meest krachtige bewoordingen dit geweld tegen dit kind in het bijzonder, maar tegen elk kind in het algemeen met klem af!

Het bureau is mede verantwoordelijk voor het bevorderen van het welzijn van kinderen in ons land. Het zal er vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en met alle partners binnen de overheid en daarbuiten krachtig blijven inzetten om elk geval van geweld serieus te nemen. Om elk geval van geweld te onderzoeken. Om elk slachtoffer van geweld te beschermen tegen welke pleger van geweld dan ook.

Het Bureau roept de totale samenleving op om te beseffen, dat voor elk kind vooral op zeer jonge leeftijd, extra zorg, begeleiding en liefde van eminent belang zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVader aangehouden voor mishandeling 3-jarige dochter