vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

“Vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren”

lees ook ...

Lijk en auto vermiste Ritfeld Silvien gevonden

De politie heeft na verkregen informatie maandagavond een lijk gevonden aan de Afobakkaweg ter hoogte van de afslag naar Powakka. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de vermiste 63-jarige Silvien Ri...

De intensivist Jeroen Schouten van het Radboud University Medical Center (Radboudumc) adviseert om de derde golf van de pandemie onder controle te krijgen.  “Vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren”, zo klinkt zijn advies. Tot nu toe hebben 42.606 personen zich laten registreren en 36.503 hebben een eerste prik gekregen.

Schouten is in Suriname om samen met infectioloog Denise Telgt  en huisarts Damiaen van Doorninck de samenwerking tussen Suriname en Nederland op het gebied van de coronapandemie  bestrijding te evalueren. De missie liep tot januari. Er is nog geen vervolg  ervan.

Volgens Schouten heeft de medische covid-19 hulp van Nederland aan Suriname bijgedragen aan het geheel. De hulp bestond uit zowel goederen,  technisch- en medisch apparatuur alsook  zorgpersoneel en artsen. “Die basiszorg is prima terecht gekomen. We hebben gemerkt dat Suriname deze gewaardeerd heeft”, zegt hij ervan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren"