zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccineren op school

lees ook ...

Gratis avond schoolvervoer van MinOWC

Het ministerie van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur heeft voor personen die 's avonds de school moeten bezoeken, wederom gratis schoolvervoer ingesteld. Het grootste deel dat gebruik maakt van het a...

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) voert in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid een speciaal project uit van vaccineren op scholen van het voortgezet onderwijs. De scholen zijn landelijk in clusters verdeeld en moeten binnen twee maanden zijn afgewerkt. Het Nationaal  Coördinatieteam is  uitvoerder van dit project.

Ouders van scholieren kunnen ook terecht voor vaccinatie. Het Nationaal Coördinatieteam is belast met de uitvoering van dit project. Er is gestart op de Anton Residaschool aan de Commissaris Weythingweg te Wanica. Het schoolhoofd is zeer ingenomen met het feit dat deze school is uitgekozen hiervoor. “We hebben de ouders vooraf geïnformeerd en hielden ook een voorregistratie,” zegt hij.

Onderwijsminister Marie Levens vindt de scholieren belangrijk  in het programma, maar  het project moet  ook als  een tegemoetkoming naar hen toe worden gezien. “Niemand is verplicht zich te laten vaccineren. Wat ik hoop is dat de samenleving, ook de ouders en leerkrachten, zich laten inspireren door degenen die zijn komen opdagen, zegt de bewindsvrouw.

Zij bedankte de ouders en de kinderen voor het gestelde vertrouwen in het project. De school heeft drie lokalen ter beschikking gesteld voor de vaccinatie. De mogelijkheid bestaat om te kiezen tussen Pfizer, AstraZeneca of Sinopharm.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccineren op school