zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccineren niet de enige bescherming tegen covid, zegt Minister Ramadhin

lees ook ...

Food for infants younger than a year old can still be purcha...

You can still register online to be eligible for baby food. According to the Ministry of Health, this is a benefit for parents of infants under a year old. It has been discovered that parents who regi...

Vanaf vandaag 2 maart 2021 heeft het ‘s lands hospitaal in hun eigen faciliteit hun frontlinie medewerkers ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) gingen eerder van start met het vaccineren van hun zorgpersoneel. Het ‘s Lands Hospitaal is het tweede grootste ziekenhuis in ons land, waar zorg behoevende COVID-19-geïnfecteerden, worden verpleegd.

Intern gingen er diverse meningen op over het niet nemen van de vaccinatie, maar naar zeggen van Dayasankar Mathoera, algemeen directeur van het ’s Lands Hospitaal, heeft de ziekenhuisleiding een voorlichtings- en motivatiesessie gehad met de frontliniewerkers. Zij heeft hen kunnen overtuigen van de noodzaak het vaccin te nemen, waardoor een aanvang kon worden gemaakt met het vaccinatieprogramma in het hospitaal.

“Als we ons alleen focussen op vaccinatie, gaan we de strijd verliezen”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Dat is ook door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) kenbaar gemaakt. De maatregelen moeten nog steeds in acht genomen worden. aldus de bewindsman. Hij voegt eraan toe dat het aantal positieven weer fors omhoog kan gaan als men ervan uitgaat dat vaccineren de enige vorm van bescherming is. Het ministerie van Volksgezondheid en alle andere instanties zeggen te zullen blijven benadrukken dat het nog steeds topprioriteit is om de MoHanA-maatregelen in acht te nemen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccineren niet de enige bescherming tegen covid, zegt Minister Ramadhin