vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccineren kan niet meer op hetzelfde tempo

lees ook ...

Today is the third day of AZP action

The Academic Hospital Paramaribo (AZP) personnel is taking action since the hospital staff has still not received their 8% pay raise. In an interview with the media, Bond Chairman Lloyd Pool claims th...

Het vaccinatieprogramma van de regering kan niet meer op hetzelfde tempo doorgaan. Er is nu een tekort aan vaccins, terwijl velen bereid zijn om zich te laten vaccineren. Het  is nog niet bekend, wanneer de volgende bezending  wordt ontvangen.

“Ik heb vanmorgen berichten gekregen, dat mensen zijn weggestuurd bij de prikposten. Ik vind dat heel jammer, maar we kunnen niet anders.” Dit  zei minister Amar Ramadhin maandag toen hij bekendmaakte,  dat door een tekort aan vaccins het ministerie van Volksgezondheid genoodzaakt is om per direct het landelijke Covid-19-vaccinatieprogramma te houden op een laag pitje.

De overheid weet nog niet  wanneer  genoeg vaccins beschikbaar zullen zijn. “Elke persoon die zijn eerste prikje heeft gehad, moet gegarandeerd zijn van de tweede injectie, anders heb ik u zomaar het eerste prikje gegeven”, was de uitleg van de bewindsman maandag .

Alleen de Regionale Gezondheidsdienst (RGD)  kan nu een beperkte aantal eerste prikjes toedienen. Het vaccinatieprogramma wordt tot vrijdag vertraagd.

De noodzaak blijft om spoedig vaccins binnen te halen voor Suriname. Ramdhin van Buitenlandse zaken Internationale Betrekkingen en Internationale Samenwerking   zal mogelijk woensdag hierover een gesprek met zijn Nederlandse collega Hugo de Jonge hebben. “De toeloop naar de vaccinatiesites is heel erg groot. We hebben in het weekend meer dan zesduizend mensen gevaccineerd en dat in twee dagen bij vier of vijf locaties”,  zo sprak Ramadhin. Hij onderstreepte dat landen in de hele wereld naar vaccins zoeken. “Er zijn stemmen die zeggen dat ik naar Guyana of Brazilië moet bellen, maar niemand is bereid om een dosis af te staan, omdat iedereen de bescherming wil bieden aan de eigen samenleving”, is de reactie  van de minister.

 

j

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccineren kan niet meer op hetzelfde tempo