vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccinatieweek ivm ‘kinderziekten’ in Suriname

lees ook ...

Wie heeft er nog een schoorsteen thuis?

In de nieuwe Sinterklaasfilm ‘Sint Ahoy!’ hebben de pieten hun eigen originele gezichten. Er is nergens een schmink, roetveeg of krul te zien. Andy van Veen en Rik Sinkeldam van MovieCompany zijn de r...

Het Nationaal Immunisatie Programma (NIP) van het Bureau voor de Openbare Gezond-heidszorg (BOG) zal van 24 tot en met 29 april 2023 de Immunisatie Week houden waarin er  activiteiten ontplooid zullen worden om de achterstand in routinematige immunisatie in te halen en de toegang tot vaccinatiediensten te vergroten. Dit, in het kader van de 21e Vaccinatieweek van de Amerika’s (VWA).

De lancering van de immunisatieweek vond op 25 april 2023 plaats op de RGD-poli te Koewarasan. Aanwezig waren onder andere, de directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadar Sukul, districtscommissaris Bholanath Narain van Wanica-Noordwest en Herman Jintie (directeur Medische Zending), alsook vertegenwoordigers van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef).

De activiteiten worden ondersteund door de PAHO en het Unicef. Het zijn vaccinaties die bescherming moeten bieden tegen mazelen, tetanus, kinkhoest, hepatitis-B, bof, rubella en difterie.

Volgens directeur Gajadar Sukul maakt afname van vaccinatie een samenleving kwetsbaar. Kinderen kunnen aan de aandoeningen sterven of met beperkingen door het leven moeten gaan. Het vaccineren is tevens een strategie om in de toekomst de kosten binnen de gezondheidzorg verminderd te hebben.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatieweek ivm 'kinderziekten' in Suriname