donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
5
(1)

Vaccinatiestreefdoel niet gehaald

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

Minder dan 50% van de vaccinatiedoelgroep heeft zich laten vaccineren tegen Covid-19. Het doel was om voor 1 januari 2022 tussen de 75-80% van de Surinaamse doelgroep te laten vaccineren.

Tussen 23 februari en 31 december 2021 zijn er meer dan een half miljoen prikjes gegeven. Dit aantal lijkt ideal, echter is het ver beneden het beoogd resultaat. “Met het aantal mensen dat momenteel wacht op hun tweede dosis kom je op 54%-55% ergens in januari” zegt Javier Asin, coordinator van het Nationale Coordinatie Team Covid-19 (NCT). Hij merkt ook op dat de animo voor de eerste vaccinatiedosis gedurende de afgelopen periode is afgenomen.

Volgens planning zal vanaf 2022 alleen het Pfizer en Sinopharm vaccin beschikbaar zijn voor de bevolking. Indien andere vaccins worden gedoneerd zullen uiteraard ook die beschikaar worden gesteld. Gezien de voorkeur van de samenleving, zal de regering momenteel alleen Pfizer-vaccins aankopen.

Volgens Asin is er in Suriname nog geen sprake van een 5de golf; “dat kan pas over 3-4 weken worden gezien” merkt hij op. Het is volgens hem ook nog niet bewezen dat het Omicron variant in Suriname is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatiestreefdoel niet gehaald