dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Vaccinatiesessies ABOP in binnenland

lees ook ...

VHP herdenkt 106e geboortedag Jagernath Lachmon

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft dinsdag de geboortedag van de eerste voorzitter wijlen mr. Jagernath Lachmon herdacht. Als hij in leven was zou hij 106 jaar zijn geworden. Lachmon wa...

Op zaterdag is er een vaccinatiedag gehouden in het ABOP partijcentrum te Latour. Een aantal van 208 personen zijn op die dag gevaccineerd. De initiatiefnemer Julian With zegt dat hij de top van de partij heeft kunnen overtuigen om niet achter te blijven, omdat de andere politieke partijen vaccinatiedagen hebben georganiseerd.  Men wil hetzelfde doen in het binnenland.

“Ik heb de partijtop erop gewezen dat het niet kan. We kunnen dat niet verantwoorden aan het nageslacht, want iedereen is in actie om op te komen voor de gezondheid van zijn achterban. Ik kreeg een gewillig oor bij Leo Brunswijk”, aldus With.

Hij meent te weten dat marrons of busikondresma zich niet willen laten vaccineren. “Ik heb twee weken terug te Brownsweg vergaderd met de basyas en kapiteins. Ik proefde de weerstand, maar heb ze kunnen overtuigen dat ze de verantwoordelijke taak hebben om hun mensen in leven te houden door hen de juiste informatie te geven over het vaccin, zodat ze een verstandig besluit kunnen nemen,” legt With verder uit. Het resultaat hiervan is dat de  Abop op 17 september een vaccinatiesessie te Brownsweg zal houden. Het vaccinatieteam zal ook naar andere delen van het binnenland gaan.

Volgens With maakt de lage scholing van de mensen hen de dupe van nep nieuws. Zijn conclusie is dat marrons en inheemsen de groepen vormen met het laagste opleidingsniveau. De initiatiefnemer zegt dat er geen andere mogelijkheid is dan vaccinatie om de strijd te voeren tegen Covid-19. Mensen die de ziekte hebben overleefd, zullen de rest van hun leven kampen met longproblemen. “Je verspilt en vergooit de rest van je leven, omdat je alleen stom en eigenwijs was. Waarom kunnen Surinamers het niet begrijpen? Van de mensen die doodgaan in de verschillende landen is 99,5 procent niet-gevaccineerden,” zo klonk de scheldkanonnade van With in zijn campagne tegen covid-19.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatiesessies ABOP in binnenland