vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccinatieplan SVB krijgt steun van dertien clubs

lees ook ...

Mensen met beperking de straat op; bieden petitie aan parlem...

Stichting Wan Okasi heeft een petitie ingediend bij het parlement, waarin de problemen waarmee mensen met een beperkingen te kampen hebben zijn opgenomen. Vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman...

De Surinaamse Voetbalbond heeft al dertien clubs moeten helpen bij de vaccinatie van de spelers. Technisch directeur Biswadjiet Kali van de Surinaamse Voetbalbond heeft dit meegedeeld aan de pers. Teams hebben elk twee coördinatoren die dit moeten bewerkstelligen.

“Wij zijn tevreden, maar hopen alle clubs te kunnen meenemen in het proces zodat de veiligheid en de continuïteit van de competitie is gegarandeerd is”, zegt  Kali.

Eerder zei de SVB dat voortaan alle betrokkenen bij wedstrijden gevaccineerd moeten zijn. Teams die meedoen aan de eerste en tweede divisie competitie zijn in totaal 28. Volgens de planning begint het seizoen in augustus of september.

Kali is ingenomen met de bereidwilligheid van de clubs. “Dit is het bewijs dat eenieder smacht naar de herstart van het voetbal. De meeste clubs zijn nu bezig te inventariseren en hebben om tijd gevraagd om iedereen te bereiken”, benadrukt de technisch directeur.

De SVB heeft het voorwerk al gedaan. Via de bondsarts zijn er afspraken gemaakt met de overheid. “Het wachten is nu op de clubs”, aldus Kali. Zodra de verenigingen hun inventarisatie hebben afgerond, zal de moederorganisatie in samenspraak met hen de vaccinatiepunten kiezen. Deze moeten komen in stad en district.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatieplan SVB krijgt steun van dertien clubs