vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
3
(2)

Vaccinatiedwang is verboden van minister Kuldipsingh

lees ook ...

Pop-up markt voor Surinaamse producten

 Destiny Tjoen Tak Seu (Grounded Botanical Studio), Chequita Themen-Djahadi (Creative Q) en Natasha Veldkamp (Flowers, Plants & More) zijn  zaterdag jongstlede trekkers geweest van een  Pop Up Eve...

Suriname heeft door de Covid-19-pandemie steeds de balans moeten zoeken tussen de volksgezondheid te dienen en de economische en maatschappelijke processen zo toch voort te doen gaan. Op steeds meer plekken in de wereld is de veiligheid verhoogd, door de toegang tot deze plekken te koppelen aan vaccinatie, of het afnemen van sneltesten.

De werkomgeving is van groot belang bij het streven naar een veiligere leefomgeving.  Werknemers moeten een veilige werkplek hebben. Ook moet de klant of afnemer van diensten zo goed als mogelijk worden beschermd. Internationaal gaat het beleid duidelijk richting intensiever testen en vaccineren. Op nationaal niveau is door het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken, de conceptwet rakende vaccinatie van werknemers, reeds ingediend.

Er is een commissie ingesteld bestaande uit vertegenwoordigers van diverse werkarmen van de regering. Deze commissie zal een beleidsnota aanbieden aan de regering omtrent dit vraagstuk. De Wet uitzonderingstoestand is hiervoor de basis.

Op diverse ministeries, bij De Nationale Assemblee en op het Kabinet van de President is er een verhoogde controle op vaccinatie. Het doen van een sneltest voor het verkrijgen van toegang tot bepaalde van deze plekken is reeds in volle gang. Met de diverse actoren binnen de overheid en het bedrijfsleven zal de komende periode intensiever worden gecommuniceerd, om werkplekken binnen de publieke en private sector beter te beschermen.

De bedoeling is om maandag 4 oktober reeds het definitief besluit te nemen betreffende verplichte controle op vaccinatie. Wij hebben als regering de verantwoordelijkheid voor de algemene volksgezondheid. Daarom zal de regering deze policy hanteren in het verhogen van de veiligheid voor de natie, op weg naar het nieuwe normaal.

Minister Kuldipsingh van Arbeid heeft ernstig gewaarschuwd tegen vaccinatiedwang op werkplaatsen. En zegt dat daar voor de werkgever ernstige consequenties aan verbonden zijn. Hierbij moet meegenomen worden dat ongevaccineerden niet gevaarlijk zijn voor gevaccineerden omdat deze laatsten beschermd zijn door de vaccinatie. Beide groepen kunnen het virus bij zich kunnen dragen, waarbij komt kijken dat de ongevaccineerde in het nadeel is, omdat die niet beschermd is. De gevaccineerden hoeven zich geen zorgen te maken over een besmetting omdat ze beschermd zijn. En tenslotte kunnen ze een eventuele besmetting evengoed van een gevaccineerde als een ongevaccineerde krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatiedwang is verboden van minister Kuldipsingh