vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccinatiedagen KKF moeten toegankelijkheid vergroten

lees ook ...

Historische voorwerpen gevonden in DNA gebouw

Het gebouw van de Nationale Assemblee op de hoek van de Henck Arronstraat en Grote Combeweg is officieel in gebruik genomen. De sleutel werd op 14 april jongstleden ceremonieel overhandigd aan DNA-voo...

Het ministerie van Volksgezondheid organiseert dit weekend, 20 en 21 maart, in samenwerking met het bedrijfsleven grote vaccinatiedagen in KKF. Het ministerie wil met deze grote vaccinatie-activiteiten het vaccineren toegankelijker maken voor de verschillende doelgroepen.

De groepen die nu gevaccineerd worden zijn:
• Alle 60-plussers
• Alle 40- tot 60-jarigen met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten, diabetes mellitus (suikerziekte), overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk.
• Alle dialysepatiënten
• Personen woonachtig in de bejaardentehuizen en
• Alle zorgmedewerkers

Om de vaccinatie zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat een ieder die gevaccineerd wil worden, zich eerst registreert op de website www.laatjevaccineren.sr of www.bogsuriname.com. Als de online registratie niet lukt, kan er gebeld worden naar het gratis nummer 178.

Behalve in KKF kan men door de week op verschillende locaties terecht voor het vaccineren. De verschillende ziekenhuizen en RGD-kantoren zijn enkele locaties waar dit kan. Registratie vooraf is wenselijk, echter zal ter plekke ook geregistreerd kunnen worden. Er wordt nu gewerkt met een prioriteitenlijst. De bevolking wordt in deze volgorde gevaccineerd.

Zodra de volgende groep aan de beurt is, wordt dit via de verschillende mediakanalen bekendgemaakt. Aan de rest van de samenleving wordt gevraagd de berichtgeving te blijven volgen en nog even geduld te hebben. Iedereen die gevaccineerd wilt worden komt aan de beurt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatiedagen KKF moeten toegankelijkheid vergroten