donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccinatiebereidheid in het binnenland is laag

lees ook ...

Defensiepersoneel geniet van succesvolle family day

Lachende gezichten, lekker eten, muziek, sport, een clown, kinderspelen en tal van activiteiten op het terrein van de Memre Boekoe Kazerne op 3 december. Ook de kinderen genoten met volle teugen van d...

Na consultatieronden met het traditioneel gezag en delen van de bevolking is de Medische Zending  tot de conclusie gekomen, dat niet veel mensen in het binnenland bereid zijn tot vaccinatie tegen covid-19. De organisatie heeft met de Franse counterpart CHOG-ziekenhuis in Saint Laurent Oost Suriname bezocht en  het traditioneel gezag geïnformeerd over de pandemie en de beschikbare vaccins.

Hoewel de gramans van de Trios en Saramaccaners de noodzaak erkennen is het nog niet echt doorgedrongen tot de bevolking. Daarom heeft het traditioneel gezag een verzoek gedaan, om ook met de gemeenschappen de informatie te delen. Ondanks uitbraken in delen van het binnenland met doden en ziekenhuisopnamen wordt er geen acht geslagen op de covid-19 protocollen.

De logistieke uitdagingen zijn enorm, vanwege de uitgestrektheid van het gebied. Aan de andere kant kan het communicatieplan van de MZ door gebrek aan financiën niet starten. Zowel de overheid als andere donoren hebben nog geen geld beschikbaar gesteld. Dit heeft ook invloed op de reguliere zorg, die onder druk is komen te staan.

PAHO, ACT en Rotary hebben de MZ  ondersteund in het vervaardigen van promotiemateriaal, en trainen van een deel van het personeel zodat zij  awareness kunnen brengen en vaccinatie uitvoeren. In grote delen van het verre binnenland ontbreekt de mediamogelijkheden. Face to face voorlichtingssessies verzorgen is de mogelijkheid van grote delen van dit gebied. Soms spelen weersomstandigheden ook een rol.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatiebereidheid in het binnenland is laag