woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

Vaccinatie vereist voor Surinaamse sporters om Colombia aan te doen

lees ook ...

21 september, geboortedag Jaggernath Lachmon

Gisteren 21 september, hebben de VHP en eigenlijk het gehele land, de 106de geboortedag van de grote VHP-leider Jagernath Lachmon herdacht. Wijlen VHP-voorzitter Lachmon kan in één keer genoemd worden...

Suriname neemt  deel aan de Pan American Youth Games van 25 november tot en met 5 december in Cali, Colombia. Desiré Eendragt, die is herkozen als bestuurslid van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), deelt mee dat volledige vaccinatie een vereiste is om deel te nemen aan het regionaal toernooi. “Elke persoon die in Cali wil komen, moet gevaccineerd zijn”, onderstreept hij in gesprek met de pers.

Voorlopig hebben alleen volleyballers zich gekwalificeerd. De overigen karateka’s, zwemmers, atleten, badmintonspelers en wielrenners proberen een startbewijs te halen. Op de nominatielijst staan 42 sporters, maar het SOC is bezig de lijst te screenen. “Het kan dus minder worden”, volgens Eendragt.

Vanwege de pandemie moet de selectie op verschillende momenten afreizen. “Elke sporter moet zich twee dagen vóór het event aanmelden en vertrekt de dag na zijn evenement. Deze maatregel is getroffen vanwege de Covid-19-situatie.”

Organisatorisch zitten wij goed op schema bij het SOC. Er is een tijdschema opgezet, zodat alles feilloos verloopt. “Wij werken samen met de organisatie in Cali de key dates af, waardoor niemand achter raakt met de planning”, verduidelijkt Eendragt .

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatie vereist voor Surinaamse sporters om Colombia aan te doen