woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccinatie te Tamanredjo, Commewijne

lees ook ...

Bezoek 2de kamer ivm koloniaal verleden

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie heeft op woensdag 10 augustus een presentatie verzorgd voor de pers over het slavernijverleden van de  inheemsen en Afrikanen die tot sla...

Burgers van het district Commewijne en omgeving kregen op zaterdag 19 juni 2021 te Krama’s Place aan de Oost-West verbinding Te Tamanredjo, de mogelijkheid zich tegen COVID-19 te laten vaccineren. Een medisch team en een groep vrijwilligers, de district- en ressortsraadsleden en  de bestuursdienst van het commissariaat Commewijne hebben zich ingezet om de grote groep burgers, die massaal gehoor gegeven heeft aan deze oproep, te helpen opvangen, begeleiden, registreren vaccineren en observeren.

Al in de vroege ochtend begaven mensen zich naar de plek om te vaccineren. De districtscommissaris van Commewijne,  Mohamedsafiek Radjab, is goed gestemd met de opkomst. “Rond half 11 hebben we meer dan 600 burgers kunnen voorzien van een vaccinatie prikje. We hebben al een campagne gevoerd in Meerzorg, waarbij we ongeveer 5000 mensen hebben gevaccineerd. Ik hoop vandaag een target van 2000 te halen, gaf de burgervader aan. De organisatie heeft bussen ingezet voor degenen die geen vervoer hebben. Dc Radjab roept een eenieder op massaal te komen en zich te laten vaccineren, zodat we de besmettingen tegen kunnen gaan.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, oriënteerde zich ook op de plek. Hij was zeer tevreden met de opkomst en hoopt dat de mensen bewuster worden en zich laten vaccineren. Hij gaf als voorstel mee dat Krama’s Place zeer geschikt is voor een drive thru en hoopt dat het idee misschien meegenomen kan worden. Minister Ramadhin werd vergezeld door de ministers, Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.

Ondanks de enorme drukte is dankzij de goede organisatie alles vlot en correct verlopen. Districtscommissaris Radjab bedankte een ieder die op welke wijze dan ook het project heeft ondersteund.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatie te Tamanredjo, Commewijne