zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Vaccinatie bereidwilligheid neemt toe in het leger

lees ook ...

School safety must be guaranteed

Many people in society are worried about their children's safety in the various schools. In the recent past, it has frequently occurred for students to bring dangerous or other prohibited items to sch...

De pandemie  heeft ook het leger geraakt. Toch hebben maar tweehonderd militairen zich laten inenten tegen covid-19. Het Nationaal Leger  heeft de bewustwording in het leger aangepakt en nu wordt de bereidwilligheid groter. De organisatie moest ook afscheid nemen van collega’s, die de strijd tegen het virus hebben verloren.

In het leger wordt er een strak covid-19 beleid gevoerd. “Iedereen die positief getest wordt, wordt direct geïsoleerd. En alle mensen die in direct contact met een besmette persoon zijn geweest, gaan in (thuis)quarantaine,” aldus de bewindsvrouw.

Ze is blij dat er geen sprake is van grote uitval bij de patrouilles op de rivier en bij de grensbewaking. Monitoring  is streng en optimaal. De Covid-19-toelage is vanuit de staat verhoogd met SRD 60,-. “Het bedrag zit nu tegen de SRD 400 aan”, zegt zij

Dwars door de code paars in het land en zwart in de ziekenhuizen, moesten de afgesproken jungletrainingen tussen Nederlandse en Surinaamse militairen hervat worden. De voorbereiding is goed verlopen, maar door de verscherpte maatregelen moest het programma worden aangepast. “De Nederlandse defensie heeft zich kunnen oriënteren. Vervolggesprekken over de bevindingen en planning moeten nu plaatsvinden.” De bewindsvrouw verwacht ook nu een goede samenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaccinatie bereidwilligheid neemt toe in het leger