dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
3.7
(3)

V.P.Brunswijk bedreigt kustvlakte met oorlog?!

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

Volgens Paul Middellijn in zijn YOU TUBE column van 1 september 2022 heeft V.P. Ronnie Brunswijk onlangs bedreigende uitlatingen gedaan gedurende vergaderingen in het bosland van Suriname. Alleen een foto staat erbij, dus Sranan Peyri heeft niet kunnen nagaan of Bravo zich weer aan leugens of bedreiging schuldig heeft gemaakt. Het ging over de verkiezingswet die een stem, een persoon moet worden, wat Brunswijks politieke macht gaat beperken. Brunswijk heeft al eerder gezegd dat hij voor “groot oproer” in Paramaribo zal zorgen, als het verzoek tot wijziging ingediend gaat worden. Hij was al heel boos op Serena Essed en het Constitutioneel Hof (C.Hof)dat zij de verandering van de kiesregeling in overweging namen, dus het ligt in de lijn der verwachtingen dat Brunswijk inderdaad de kustvlakte bedreigd heeft.

Politie en Militaire bewaking
Pers noch regering hebben toen veel woorden verspild aan de bedreigingen van Brunswijk. Men is de arrogante houding van Brunswijk duidelijk spuugzat. Maar omdat we hier te maken hebben met een VP die vaker in woede uitbarst en in staat is zijn bedreigingen uit te voeren, heeft de regering op de dag van de uitspraak van het CHof straten in diens buurt afgesloten en behoorlijke bewaking door politie en militairen neergezet. De uitspraak is toen geworden- simpel gezegd : Rekening houdende met de Grondwet moet de kiesregeling veranderd worden want alle Surinamers zijn gelijk, dus het wordt one person,one vote en geen kieswet meer waarbij stemmen in districten als Coronie, Para, Marowijne en Sipaliwini zwaarder tellen.

Ignorantie en agressie
Het is erg jammer dat men vaak onbewust uitspraken of handelingen pleegt waaruit later blijkt dat die gedaan zijn in een vlaag van woede en vanwege verblindende hebzucht.”Ik wil een deel hebben van de toekomstige olie en gas inkomsten”, heeft Brunswijk reeds een half jaar duidelijk verkondigd, en bij het vinden van de eerste putten sprak hij reeds van het verkopen van enkele bronnen om het gat in de Staats financieen te dichten.
Het is fataal als hooggeplaatsen in een land handdelingen plegen waarbij arrogantie en onwetendheid een grote rol spelen, want die hebben grote, negatieve gevolgen voor onze samenleving. Wij proberen zoveel mogelijk niet op de man te spelen maar op de bal. Want ja…mensen maken fouten en uit je fouten moet je leren.

Arrogantie, ego
Maar zo vaak fouten maken lijkt ons totaal niet verstandig. Vooral door mensen in vooraanstaande posities . Zo kun je met tig voorbeelden aantonen dat men doet alsof men weet, niet naar deskundigen luistert, en liever uit onwetendheid handelt. Dit gedrag vloeit uit een grote ego hebben. Onze Veepee, excellentie Brunswijk, is daar een schoolvoorbeeld van.

Dictator
De Abop is eigendom van Brunswijk en hij bepaalt wat er gebeurt, wat gedaan en gezegd wordt. Helemaal niet goed voor de democratie in ons land maar ook niet in die partij. Volgens onthullingen van Julian With en Edward Belfort is de democratie in de ABOP partij zoek en gaat Brunswijk heel onbeschoft om met zijn partijleden achter de schermen. Hij is daar de onbeperkte dictator. Maar met de kiesregeling die nu zeker gaat veranderen, zullen Paramaribo en Wanica die 67% van de stemgerechtigden hebben (Cijfer dat Paul Middellijn noemde) veel meer te zeggen hebben dan Brunswijk die hooguit 20% (mijn schatting)van de stemmen kan werven.

Bedreiging
Dus nu ageert Brunswijk bij Abop vergaderingen in het bosland van Suriname, dat hij niet zal toestaan dat district Wanica en Paramaribo over hem zullen heersen. In een democratie bepaalt de meerderheid en aangezien Brunswijk wil dat een minderheid regeert over de meerderheid, wil hij eigenlijk een dictator zijn. Daarbij zegt Brunswijk ook dat hij een oorlog in Paramaribo zal beginnen als de kiesregeling veranderd wordt. We zijn verplicht deze laatste uitspatting, eigenlijk pure bedreiging van Brunswijk serieus te nemen en aan de regering en de Assemblee te vragen, wat doet u hiertegen ?

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnV.P.Brunswijk bedreigt kustvlakte met oorlog?!