dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Uurloon gedetineerden aangepast

lees ook ...

Japanse financiële injectie voor vernieuwing pompgemalen Gro...

Op dinsdag 21 november 2023 heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zich persoonlijk georiënteerd bij de cruciale pompgemalen van de Sommelsdijckskreek en Drambrandergracht. Tijdens deze in...

Het uurloon van gedetineerden is door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) aangepast. Gevangenen ontvingen een uurloon dat varieerde tussen SRD 2,40 en SRD 7. Dit bedrag is gebracht naar tussen SRD 10 en SRD 20. Gedetineerden verrichten dagelijks werk in de inrichtingen waar ze zijn ingesloten.

Het geld dat de gevangenen verdienen, kunnen ze wegsturen als bijdrage aan hun huishouding buiten de gevangenis of sparen om bij hun vrijlating mee te nemen in de maatschappij. Hoewel de bewindsman zich ervan bewust is dat deze veroordeelden het land onveilig maken is het belangrijk om naar hun om te kijken.

De minister brengt in herinnering dat deze groep ook rechten heeft en in staat moet zijn, in haar onderhoud te voorzien. De Juspol-topman zei verder strenge maatregelen te zullen treffen tegen de stijgende criminaliteit.

Volgens hem zal niet geschroomd worden, hardhandig op te treden tegen criminelen. Minister Amoksi deed een beroep op de jongeren zoveel mogelijk het criminele pad te vermijden, gezien er ernstige gevolgen daaraan verbonden zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUurloon gedetineerden aangepast