woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Uurloon gedetineerden aangepast

lees ook ...

Brandstofprijzen in Suriname weer aangepast

Afgelopen nacht zijn de brandstofprijzen in Suriname weer aangepast. aan de pomp moet voor ongelode brandstof SRD 26,76 worden betaald. Dit betekent een verhoging van SRD 1,88 per liter. Diesel gaat v...

Het uurloon van gedetineerden is door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) aangepast. Gevangenen ontvingen een uurloon dat varieerde tussen SRD 2,40 en SRD 7. Dit bedrag is gebracht naar tussen SRD 10 en SRD 20. Gedetineerden verrichten dagelijks werk in de inrichtingen waar ze zijn ingesloten.

Het geld dat de gevangenen verdienen, kunnen ze wegsturen als bijdrage aan hun huishouding buiten de gevangenis of sparen om bij hun vrijlating mee te nemen in de maatschappij. Hoewel de bewindsman zich ervan bewust is dat deze veroordeelden het land onveilig maken is het belangrijk om naar hun om te kijken.

De minister brengt in herinnering dat deze groep ook rechten heeft en in staat moet zijn, in haar onderhoud te voorzien. De Juspol-topman zei verder strenge maatregelen te zullen treffen tegen de stijgende criminaliteit.

Volgens hem zal niet geschroomd worden, hardhandig op te treden tegen criminelen. Minister Amoksi deed een beroep op de jongeren zoveel mogelijk het criminele pad te vermijden, gezien er ernstige gevolgen daaraan verbonden zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUurloon gedetineerden aangepast