Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Invoeren van US dollar beste oplossing voor Suriname

Geplaatst

op

Voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS), Shaam Binda, stelt voor dat in Suriname de Amerikaanse Dollar aangenomen zou moeten worden als betaalmiddel.

Binda doet dit voorstel om zo de problemen rond de Surinaamse Dollar op te lossen. De alsmaar stijgende koersen voor Amerikaanse dollars en Euro’s baart een hoop mensen zorgen. De Surinaamse Dollar is niet veel meer waard en mensen zijn allemaal op zoek naar een meer waardevaste valuta. De regering biedt ook geen oplossing voor de koersstijgingen en dus zou eigenlijk de stabiele Amerikaanse Dollar ingevoerd moeten worden, aldus Binda.

De instabiele koers die de Surinaamse Dollar nu al een tijd kent is een groot probleem voor de Surinaamse economie. Doordat veel bedrijven hun deuren moeten sluiten komen werknemers op straat te staan. Doordat het vertrouwen in de Surinaamse Dollar volledig weg is willen veel mensen betaald worden in Amerikaanse Dollars en Euro’s.

Een wisseling naar de Amerikaanse dollar, een zogenaamde “Dollarisatie”, zou als groot voordeel hebben dat het vertrouwen in de munt weer terugkeert onder de bevolking. Dit zal positief uitwerken op de landelijke economie. Daarnaast zullen veel mensen die nu in Dollars aan het sparen zijn, hun geld dan weer besteden en in de economie steken. Binda zegt verder dat alle landen die zijn overgestapt op de Amerikaanse dollar daar nu voordeel aan hebben. Als voorbeeld noemt hij Panama en Ecuador.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen