Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Invoeren van US dollar beste oplossing voor Suriname

Geplaatst

op

Voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS), Shaam Binda, stelt voor dat in Suriname de Amerikaanse Dollar aangenomen zou moeten worden als betaalmiddel.

Binda doet dit voorstel om zo de problemen rond de Surinaamse Dollar op te lossen. De alsmaar stijgende koersen voor Amerikaanse dollars en Euro’s baart een hoop mensen zorgen. De Surinaamse Dollar is niet veel meer waard en mensen zijn allemaal op zoek naar een meer waardevaste valuta. De regering biedt ook geen oplossing voor de koersstijgingen en dus zou eigenlijk de stabiele Amerikaanse Dollar ingevoerd moeten worden, aldus Binda.

De instabiele koers die de Surinaamse Dollar nu al een tijd kent is een groot probleem voor de Surinaamse economie. Doordat veel bedrijven hun deuren moeten sluiten komen werknemers op straat te staan. Doordat het vertrouwen in de Surinaamse Dollar volledig weg is willen veel mensen betaald worden in Amerikaanse Dollars en Euro’s.

Een wisseling naar de Amerikaanse dollar, een zogenaamde “Dollarisatie”, zou als groot voordeel hebben dat het vertrouwen in de munt weer terugkeert onder de bevolking. Dit zal positief uitwerken op de landelijke economie. Daarnaast zullen veel mensen die nu in Dollars aan het sparen zijn, hun geld dan weer besteden en in de economie steken. Binda zegt verder dat alle landen die zijn overgestapt op de Amerikaanse dollar daar nu voordeel aan hebben. Als voorbeeld noemt hij Panama en Ecuador.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |