maandag 25 september 2023
33.1 C
Paramaribo
20.4 C
Amsterdam
0
(0)

USAID heropent na 40 jaar kantoor in Suriname

lees ook ...

Zuid-Korea ziet potentie in verdere samenwerking met Surinam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met de president van Zuid-Korea, Yoon Suk-Yeol. Deze ontmoeting vond plaats op 19 september 2023 in New York, waar beide staatshoofden deel...

Na een periode van 40 jaar heeft de United States Agency for International Development (USAID) weer een kantoor geopend in Suriname. Het kantoor is gevestigd in het gebouw van de Amerikaanse ambassade en werd op maandag 19 juni 2023 officieel in gebruik genomen met de onthulling van een plaquette. De ceremonie werd bijgewoond door de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Internationale Samenwerking (BIBIS).

USAID is een onafhankelijk agentschap van de Amerikaanse federale overheid dat hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor het beheer van civiele buitenlandse hulp en ontwikkelingsprogramma’s. Het biedt ondersteuning aan lage-inkomenslanden door middel van diverse programma’s, waaronder initiatieven gericht op het welzijn van jongeren en de bestrijding van armoede.

Minister Ramdin geeft aan dat de opening van een USAID-kantoor in Suriname een positief teken is. Dit betekent volgens hem dat de huidige relatie met de organisatie verder verbeterd zal worden. “Ons land heeft reeds een goede samenwerking met USAID in termen van projecten op het gebied van landbouw, volksgezondheid, milieu en investeringen, maar ook bij de overstromingen”, stelt de BIBIS-minister. Hij merkt op dat Suriname ondersteuning heeft ontvangen in de vorm van technische bijstand, welke helpt bij de voorbereidingen voor verbetering in de leefomstandigheden van de samenleving.

Tijdens zijn toespraak onderstreepte ambassadeur Faucher het belang van een USAID-kantoor in Suriname. Hij kijkt er ook naar uit om ondersteuning te ontvangen voor de ontwikkelingswerkzaamheden van de ambassade. Met de aanwezigheid van USAID zullen er diverse programma’s worden uitgevoerd, met name gericht op landbouwontwikkeling, energie en de groei van de particuliere sector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUSAID heropent na 40 jaar kantoor in Suriname