woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

USAID en NCCR werken samen voor veiligere scholen in Suriname

lees ook ...

Kom na ini, nyan en dringi nanga dem di deh keba 

Joel Martinus, alias Bordo of Money hond, zit in een gevangenis in Brazilië en wacht om uitgeleverd te worden. Hij ervaart de consequenties van zijn daden.  Wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk, dan za...

De School Safety Course, een baanbrekend initiatief gericht op het voorbereiden van scholen op natuurrampen en andere noodsituaties, werd succesvol afgerond op het ministerie van Onderwijs. Dit programma is onderdeel van het Risk Management Training and Technical Assistance Program van het United States Agency for International Development (USAID), uitgevoerd door het Bureau of Humanitarian Assistance (BHA) van USAID, in samenwerking met het National Coördinatiecentrum voor Rampenbestrijding (NCCR) en het Ministerie van Onderwijs in Suriname.

Gedurende de cursus namen deelnemers deel aan interactieve sessies, workshops en casestudies, geleid door Risk Management Specialisten van USAID. Belangrijke onderwerpen waren onder meer methodologieën voor risicobeoordeling specifiek gericht op onderwijsinstellingen, het ontwikkelen en implementeren van uitgebreide rampenbestrijdingsplannen, crisiscommunicatiestrategieën voor effectieve coördinatie tijdens noodsituaties, en beste praktijken voor veiligheidsbeheer op scholen en het opbouwen van veerkracht.

“Catherine Griffith, politiek-economisch hoofd van de Amerikaanse ambassade, uitte haar tevredenheid over het succes van de School Safety Course en de waardevolle inzichten die partners en deelnemers hebben gedeeld”, aldus Griffith. “Door de expertise van USAID, NCCR en het Ministerie van Onderwijs in Suriname te benutten, hebben we belangrijke instrumenten en strategieën geboden aan belanghebbenden in het onderwijs om veiligere leeromgevingen te creëren.”

De samenwerking tussen USAID, NCCR en het Ministerie van Onderwijs in Suriname was cruciaal voor de relevantie en impact van de cursus. Vertegenwoordigers van elke organisatie hebben actief bijgedragen aan de ontwikkeling van het curriculum, het geven van sessies en het faciliteren van discussies, waardoor een gecoördineerde en holistische aanpak van schoolveiligheid werd bevorderd.

“Jerry Slijngard, coördinator van NCCR, benadrukte het belang van het partnerschap dat tijdens de School Safety Course is ontstaan en de gedeelde toewijding aan rampenbestendigheid en gemeenschapswelzijn”, zei Slijngard. “De opgedane kennis en vaardigheden zullen aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van de paraatheid en reactievermogen van onderwijsinstellingen.”

Het Ministerie van Onderwijs in Suriname toonde dankbaarheid voor de gezamenlijke inspanning en benadrukte het belang van het voortzetten van dergelijke initiatieven om een cultuur van veiligheid en veerkracht op scholen te bevorderen.

Het succes van de School Safety Course onderstreept de voortdurende toewijding van USAID, NCCR en het Ministerie van Onderwijs in Suriname om veerkrachtige gemeenschappen op te bouwen en de impact van rampen op onderwijsinstellingen te verzachten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUSAID en NCCR werken samen voor veiligere scholen in Suriname