maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied

lees ook ...

Brand verwoest kindertehuis Zout der Aarde

Een tragische brand heeft maandagmiddag het Kindertehuis Zout der Aarde, inclusief de peuter/kleuterschool Richel Jozef School, volledig verwoest. Hierdoor zijn 40 kinderen...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georganiseerd in samenwerking met de United States Agency for International Development (USAID), gericht op duurzame energieontwikkeling in het Caribisch Gebied.

De sessie, die plaatsvond in de vergaderzaal van het ministerie van EZ, bood ondernemers de mogelijkheid om kennis te maken met innovatieve oplossingen voor klimaatverandering die zij kunnen integreren in hun bedrijfsvoering. Dit initiatief vloeit voort uit het Caribbean Climate Investment Program (CCIP), een programma dat wordt ondersteund door de Climate Finance for Development Accelerator.

Catherine Griffith, de waarnemend plaatsvervangend chef van de missie van USAID, benadrukte dat het doel van CCIP is om de particuliere sector te betrekken bij het verbeteren van het klimaat en erkende de cruciale rol die de particuliere sector speelt in de Surinaamse economie. Door de toenemende risico’s van extreme weersomstandigheden, zoals overstromingen en droogte, is het belangrijk voor bedrijven om proactief maatregelen te nemen om zich aan te passen aan klimaatverandering en hun veerkracht te vergroten.

Rafiq Ilahi, directeur van DTI, meldde dat 35 bedrijven waren uitgenodigd om deel te nemen aan de informatiesessie. Hij benadrukte de inzet van DTI om het investeringsproces voor ondernemers te vergemakkelijken en barrières weg te nemen bij innovatieve activiteiten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUSAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied