Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

US Dollarkoers door marktwerking of door de overheid bepaald?

Geplaatst

op

Us Dollars

Illegale cambiohouders verkopen de US-dollar  tegen een koers van SRD 20 terwijl de regering van mening is dat de aankoopkoers SRD 18.50 voor de US-dollar en SRD 18.60 voor de Euro is. De regering heeft hierover al gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten. Er zal hard opgetreden worden tegen de overtreders wordt er gemeld en intussen zijn er wat aanhoudingen verricht en is er geld in beslag genomen. 

De autoriteiten zeggen dat er op bepaalde plaatsen voor girale transacties volop US-dollars tegen een koers van 18.50 te verkrijgen zijn.  De regering roept cambiohouders op om de geünificeerde koers te blijven hanteren en zich niet schuldig te maken aan illegale valutahandel. Ook op de gemeenschap wordt het beroep gedaan geen gebruik te maken van deze illegale diensten, maar via de legale instanties aan US-dollars of Euro’s te komen.

De 1ste vraag die zich naar aanleiding van het bovengestelde aandient is: welke cambio’s  illegaal zijn, want bij cambio’s die al jaren operationeel zijn en hun naam en bedrijf pontificaal op de voorgevel hebben staan, wordt de euro al boven de SRD 19 opgekocht. En als de cambio  Euro’s verkoopt ligt de prijs sowieso hoger.

Vraag nummer 2 is: Is de geunificeerde koers van SRD 14 voor de US dollar in een achterkamertje verhoogd tot 18.50 zonder de bevolking daarvan op de hoogte te stellen?

Een opmerking bij het giraal kopen van de US Dollar voor ‘maar’ 18.50 is, dat giraal kopen van harde valuta in het Suriname van vandaag  altijd goedkoper is dan handje contantje, omdat handje contantje meer waarde heeft dan giraal. De banken behandelen de harde valuta van hun cliënten namelijk heel vaak als hun eigendom, waar de werkelijke eigenaar om moet bedelen. –  culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen