Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

US Dollar salarissen bij gesubsidieerde bedrijven in Suriname

Geplaatst

op

Pres25 768x432

Bij bepaalde parastatale bedrijven in Suriname heeft het personeel een overeenkomst met de directie getekend, waarin is opgenomen dat hun salaris in US-dollars vastgesteld is. President Santokhi heeft liever dat de salarissen in Surinaamse dollars worden vastgesteld en uitbetaald. Notabene worden bepaalde van deze bedrijven door de overheid gesubsidieerd.

“Bij de overheid hebben enkel en alleen consultants in dienst van de overheid US-dollar contracten  met de staat, terwijl bij de semi-overheids instellingen alle directieleden dollarsalarissen hebben. Er zijn. Heel ingewikkelde dollarsalarissen”, zei de president. Hij gaf het voorbeeld van een directeur met een maandsalaris van 10.000 US-dollar, met daarbij heel wat toelagen in US. Dollars, eveneens op maandbasis.

Bij bepaalde parastatale bedrijven, heeft het personeel een overeenkomst met de directie heeft getekend dat hun salaris geïndexeerd is naar de US-dollar. Bij enkele van deze parastatale bedrijven speelt er  nu dat vanwege de unificatie van de wisselkoers, men honderd procent salarisaanpassing wil. De president stelt dat de economie, de samenleving noch het bedrijf dit kan dragen. ”De bedrijven zijn juist allemaal verlieslatend en zitten in de rode cijfers. Sommige van ze worden juist gesubsidieerd. Gelden van het volk gaan er naar toe en dan nog hebben ze die dollarsalarissen”,  aldus de president.

Het Staatshoofd gaf  aan dat hij aan de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd de instructie heft gegeven om bij het instellen van een loonraad, het aspect van dollarsalarissen mee te nemen. President Santokhi zei uit te kijken naar de discussie hieromtrent. Het staatshoofd liet eerder ook weten dat hij en vicepresident Ronnie Brunswijk de vitale parastatale bedrijven zelf willen aansturen. Zeker als het gaat om de EBS, Staatsolie, SWM en SLM. De overige bedrijven worden aangestuurd door de ministers.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen