dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

US$ 70.000 beschikbaar voor technische assistentie veiligheid

lees ook ...

Fuel problem has no current solution

The government has not yet found a way to comply with the oil company SOL's demand for payment of the past-due debt of more than SRD 250 million. The oil industry wants the fuel subsidy to go as well....

Door de Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank (IDB) is US$ 70.000 beschikbaar gesteld voor het het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) in de vorm van technische assistentie op het gebied van veiligheid. De overeenstemming over de besteding van het geld is op 15 maart tussen het Technisch Team IDB Grant Suriname van Juspol en de IDB bereikt. Het bedrag is in het kader van het Regional Grant Program vrijgemaakt.

Het team van Suriname onder voorzitterschap van Mark Karg heeft namens Juspol-minister Kenneth Amoksi de prioriteitenlijst gepresenteerd aan Jason Wilks, Sector Specialist van de Public Management Innovation in Citizen Services Division van de IDB.

Suriname vraagt technische assistentie op het gebied van Huiselijk Geweld en Gender Based Violence, Transnational Crime toegespitst op Drugs en Human Trafficking, Verkeersmanagement, Basis Politiezorg en Community Policing, Cyber Crime en Financial Crime.

Wilks toonde zich zeer ingenomen met de prioriteitenlijst en gaf aan dat volgens IDB-statistieken Suriname, Guyana en Trinidad & Tobago het hoogste aantal gevallen van huiselijk geweld noteren in de regio.

Voorzitter Karg belichtte kort het recente geval, waarbij het lijk van een jonge vrouw in een trens in Suriname is aangetroffen en de ernstige mishandeling en bedreiging van een driejarig meisje door haar vader. Dit terwijl in Guyana bij afzonderlijke misdrijven recentelijk vrouwen zijn doodgekapt, terwijl op Trinidad een jonge rechtbankmedewerkster op gruwelijke wijze om het leven is gebracht na te zijn ontvoerd.

Op 18 en 19 maart vinden er twee finale zoom-meetings met de IDB-vertegenwoordiger plaats, waarbij de sectoren Verkeersmanagement, en Community Policing nader zullen worden belicht. De volgende fase is dat de justitieminister zijn collega van Financiën en Planning in kennis stelt van de overeenkomst met de IDB, waarna deze namens Suriname de bank schriftelijk vraagt tot invulling van het bedrag over te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUS$ 70.000 beschikbaar voor technische assistentie veiligheid