zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

US$ 3,6 miljoen vrijgemaakt voor verbetering watervoorziening Suriname

lees ook ...

Stakeholders overleg HEARTS

 Suriname ging in het jaar 2021 accoord met het HEARTS-initiatief van de Pan Amerikaanse Health Organization (PAHO)/ World Health Organization (WHO). Dit programma werkt aan het terugdringen van hart ...

Tijdens de Regeringsraadsvergadering (RRV) heeft de regering-Santokhi een bedrag van US$ 3,6 miljoen goedgekeurd voor de watervoorziening door de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM). Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) maakte dit bekend tijdens een persconferentie na de RRV. Het geld is bedoeld ter ondersteuning van de lopende inspanningen om de watervoorziening in Suriname te verbeteren.

Het totale bedrag van US$ 7 miljoen was vorig jaar toegezegd aan de SWM, maar door omstandigheden werd dit geld niet vrijgemaakt door de regering. Minister Abiamofo verklaarde dat dit bedrag bedoeld is voor het totale pakket aan verbeteringen. “We hebben al actie ondernomen om de productie te verbeteren. De aanbestedingen hiervoor waren eind vorig jaar al afgerond. Nu is het tijd voor de tweede fase, namelijk de distributie,” legde de minister uit.

Hij voegde eraan toe: “De SWM heeft de afgelopen periode niet zelfstandig kunnen investeren in productie en distributie. De regering ondersteunt het bedrijf daarom met deze investeringen. Het tarief dat de SWM hanteert, is niet toereikend om zelfstandig te investeren. Het tarief bedraagt slechts een derde van de werkelijke kostprijs. Zolang we dit kostprijsniveau niet halen, zal de regering SWM moeten blijven ondersteunen.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUS$ 3,6 miljoen vrijgemaakt voor verbetering watervoorziening Suriname