zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

US$ 30 miljoen gereserveerd voor rijstsector in Nickerie

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

Surinaamse boeren kunnen binnenkort goedkoop kapitaal lenen om te kunnen investeren in de agrarische sector, met name in de rijstsector. Enkele weken terug is het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA) goedgekeurd in De Nationale Assemblee (DNA). Dit fonds is speciaal bedoeld voor de agrarische sector.

Er zal hier veel geld in worden gestoken zodat boeren goedkoop kapitaal kunnen lenen om te investeren in de agrarische sector. Hieruit is 30 miljoen US-dollar gereserveerd voor de rijstsector in Nickerie. Onder andere dient dit te worden geïnvesteerd in pompen, polders, lozingen en waterschappen en het creëren van nieuwe arealen voor de rijstbouw ten bate van rijstproductie in Suriname. Deze informatie deelde president Chandrikapersad Santokhi maandag 4 april in het bel- en vraagprogramma ‘Bel, Taki Nanga Deng Tiri Man’ via Radio SRS.

Om voor dit fonds in aanmerking te komen kunnen boeren zich registreren op het kantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) te Nickerie. De LVV-minister zal hierover nog bekendheid en richtlijnen geven aan de gemeenschap. Naast NOFA komt er binnenkort ook een productiefonds waar ondernemers ook goedkoop kapitaal kunnen lenen om te investeren in hun bedrijf.

Het Klein- en Middelgrote Ondernemingen fonds (KMO) is gericht op kleine en middelgrote bedrijven en startende ondernemers die behalve steun ook begeleiding kunnen ontvangen. De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) is er voor jonge, onwetende ondernemers die hen technische en financiële bijstand zal verlenen. Er zal veel worden geïnvesteerd in de productie en agrarische sector, zegt Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUS$ 30 miljoen gereserveerd voor rijstsector in Nickerie