woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

US$ 3 miljoen vrijgemaakt voor schoonmaak en reparatie scholen binnenland

lees ook ...

Om de scholen in het binnenland, die door wateroverlast zijn getroffen, schoon te maken en te repareren heeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning onlangs US$ 3 miljoen vrijgemaakt voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (minOW&C). Dit heeft minister Marie Levens meegedeeld in De Nationale Assemblee. Dit geld is volgens Levens niet voldoende, maar genoeg om de scholen langzaam op te starten.

In de begroting is er volgens de bewindsvrouw een ernstig tekort om de wateroverlast aan te pakken. De schade is enorm en de schoonmaakwerkzaamheden en reparaties zijn niet helemaal rond. Er wordt met verschillende groepen samen met de bewoners gewerkt aan de reparatie van de scholen. Het onderwijsproces in de gebieden die te maken hebben met wateroverlast is nog steeds niet opgestart.

Vanaf de intrede van Covid-19 in maart 2020 is er een enorme achterstand opgebouwd ten aanzien van het onderwijsprogramma. Daarnaast zijn de scholen op twee momenten gesloten vanwege wateroverlast. Minister Levens hield het parlement voor, dat er een heel ander curriculum is ontwikkeld om de achterstanden in het binnenland in te halen, zonder dat de kinderen en leerkrachten in problemen komen.

Het ministerie verwacht weer wateroverlast in juni. “We zijn bezig om met het Platform Leerkrachten Binnenland na te gaan als wij niet het heel systeem in het binnenland moeten veranderen, bijvoorbeeld dat we in de droge tijd meer onderwijs geven en in de natte tijd vakantie. Daar moeten we naar kijken, omdat de natuur verrast. We moeten daarop afstemmen”, zei Levens.

In het parlement hebben verschillende parlementariërs tijdens de begrotingsbehandeling gepleit voor een verhoging van de begroting van Onderwijs en daar is de minister dankbaar voor. Voorgaande parlementen hebben ook gepleit voor meer geld. Of het ministerie nu meer geld op zijn begroting krijgt, moet nog blijken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUS$ 3 miljoen vrijgemaakt voor schoonmaak en reparatie scholen binnenland