donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

US$ 163.000 voor straatverlichting Brokopondo

lees ook ...

ICAP bezoekt DC Gobardhan van Nickerie ivm rattenplaag

Hedenmorgen 29 mei, kreeg DC Senrita Gobardhan van het district Nickerie bezoek van een delegatie van de Central America Public Administration Institution (ICAP) en het ministerie van Ruimtelijke Orde...

Onlangs is door de Stichting Rosebel Community Fund (RCF) en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) het startsein gegeven voor de aanvang van het plaatsen van LED straatverlichting in het district Brokopondo. Met het plaatsen van de eerste straatlampen in het dorp Nieuw Koffiekamp, hebben RCF, NH en zijn werkarmen, Rosebel Gold Mines NV (Rosebel), en stakeholders in het district Brokopondo een traject ingezet om gezamenlijk toekomstige projecten en initiatieven te helpen ondersteunen.

Deze projecten dragen bij aan de duurzame ontwikkeling van het district en de bewoners. Tijdens de ceremoniële plechtigheid zijn er toespraken geweest van de vertegenwoordigers van het traditioneel gezag, het RCF, de districtscommissaris (DC) van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, en NH-minister David Abiamofo.

Dit project heeft een totale waarde van US$ 163,090.63 waarvan een bedrag van US$ 143,115.00 wordt gefinancierd uit het RCF. De samenwerking met NH houdt in, dat het ministerie zorgt voor de logistieke ondersteuning, materiaal en arbeid, tijdens de uitvoering van het project. In totaal zullen er 1190 straatlampen geplaatst worden en 50 stand-alone lichtsystemen geïnstalleerd worden, die op zonne-energie werken.

“Het geeft een goed gevoel dat dit project van start gaat. A project disi musu symboliseer taki wi e kon na krin. Te leti de na wan presi a dungru e gwe. En meki a de taki werkelijk Nieuw Koffiekamp kon ini a krin, meki wi feni a leti. Zowel skin-fasi leki yeye-fasi, bika Brokopondo de in a dungru,” zei dc Mendelszoon.

Volgens Stephanie van Lobbrecht, voorzitter van RCF, is het bijdragen aan duurzame projecten een van de basisprincipes van Rosebel. “Dit project zal naar onze mening de veiligheid binnen district Brokopondo vergroten. Alle gemeenschappen worden voorzien van straatverlichting, en zoals de dc het zei, mag dit symbool staan voor de vooruitgang van Brokopondo.”

Minister Abiamofo, gaf aan dat elektriciteit een van de prioriteitsgebieden is van de overheid. “Voor de uitvoering van dit project is er een samenwerking aangegaan tussen de EBS en de dienst Elektriciteitsvoorziening, die voornamelijk in het binnenland bezig is. Het EBS-netwerk wordt in verschillende gebieden verder uitgebreid, omdat alle Surinamers recht hebben om 1x24u voorzien te zijn van elektriciteit,” benadrukte Abiamofo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUS$ 163.000 voor straatverlichting Brokopondo