dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4
(1)

US$ 1.2 miljard beschikbaar voor stimulering ondernemerschapsprojecten

lees ook ...

Suriname winnaar Inter Guyanese spelen

Suriname is bij de Inter Guyanese spelen als winnaar uit de bus gekomen. De jonge atleten van Suriname hebben hun land nogmaals op de kaart geplaatst. Suriname is met in totaal 110 punten winnaar g...

Er zal in drie jaar tijd meer dan US$ 1.2 miljard beschikbaar zijn voor projecten ter stimulering van de Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s). Dit zei president Chandrikapersad Santokhi bij de installatie van het nieuwe KMO-bestuur op het Kabinet van de President. “Als ondernemers moeten we klaarstaan met ons projectdossiers om al deze projecten te gaan uitvoeren,” zei het staatshoofd.

De president deed deze uitspraak doelend op de plannen die opgenomen zijn in het Herstelplan van de regering om de economie weer gezond te maken. Het gaat om projecten die gericht zijn op de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen, modernisering van de agrarische sector, vergroting van de moderne digitale dienstverlening, uitbreiding van duurzame energievoorziening en vergroting van de toerismebranche.

Er zijn in het Herstelplan 2020-2022 25 projecten beschreven die gericht zijn op versterking van de KMO’s. President Santokhi riep op om gebruik te maken van alle mogelijkheden die dit plan biedt. Hij zei dat bij goedkeuring van de Board Level Agreement met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) er fondsen beschikbaar zullen komen, maar meer nog van instituten zoals de Wereldbank en de Internationale Ontwikkelingsbank (IDB).

Het KMO-fonds zal niet alleen financiële middelen vrijmaken, maar ook bedrijven begeleiden en trainen. Dit zal bijdragen aan werkgelegenheid en fiscale voordelen meebrengen. Het zal ook ervoor zorgen dat onze producten op de internationale markt terecht kunnen komen. “Laten we van alle internationale donoren en multinationals gebruikenmaken om die trainingen hier te verzorgen”, zei president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUS$ 1.2 miljard beschikbaar voor stimulering ondernemerschapsprojecten