zaterdag 30 september 2023
26.6 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
5
(1)

Upgrading Asycuda System Jules Sedney Haven

lees ook ...

President Santokhi bereid zich voor op tweede helft regeerpe...

Op 25 september 2023 heeft President Santokhi een bijeenkomst gehad met verschillende delen van de coalitie ter voorbereiding van de tweede helft van hun regeerperiode. Tijdens de bijeenkomst waren oo...

President Chandrikapersad Santokhi installeerde op dinsdag 8 augustus 2023 de werkgroep ‘Upgrading Asycuda System, Automated System for Customs Data’ voor de duur van 12 maanden. Vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, afdeling E-Gov, de ministeries van Financiën en Planning en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), de douane en de belastingdienst hebben allen zitting in de commissie.

De taak van deze werkgroep is om het verouderd systeem van de Jules Sedney Haven (voorheen Nieuwe Haven) te upgraden, zodat de haven sneller zaken zal kunnen afhandelen. Importeurs en exporteurs zullen hieraan voordeel hebben, daar zij minder kosten zullen maken, waardoor producten uiteindelijk goedkoper de consument zullen bereiken.

Asycuda is een geautomatiseerd systeem ontworpen door de Conferentie van de Verenigde Naties voor handel om douanegegevens te verwerken. Het systeem zorgt voor een vlotte afhandeling van de procedures bij import en export van producten. Alles wordt bij zowel import of export geregistreerd in dit systeem.

Momenteel moet de haven het doen met een systeem, dat sinds 2008 niet meer is vernieuwd, en nu kampt met vele gebreken. Het valt zelfs uit. “Dit kan Suriname niet veroorloven omdat bij uitval van het systeem eenieder, inclusief de douane, moet overgaan tot het manueel afhandelen van containers. Hierdoor blijven goederen langer op de haven staan”, volgens Prewien Ramadhin, voorzitter van de werkgroep.

Bron: www.sun.com

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUpgrading Asycuda System Jules Sedney Haven