Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

UNSDG-ambassadeurs verstrekken landelijk 40.000 schoolpakketten

Geplaatst

op

door

De United Nations Sustainable Development Goals (UNSDG) ambassadeurs, zullen dit jaar landelijk 40.000 schoolpakketten verstrekken. Toen dit project in 2008 begon is gestart met een klein aantal van 250, zegt Sivern Hammen, UNSDG-ambassadeur. Onlangs hebben kinderen uit Brokopondo, in verband met de duurzame ontwikkelingsdoelen, hun schoolbenodigdheden ontvangen. “Dit gebaar moet de pupillen tot steun zijn om het komend schooljaar goed te starten. Kwaliteit als één van de belangrijke doelen moet gegarandeerd zijn”, zegt Hammen. Hij heeft op de kinderen het beroep gedaan om hun best te doen, terwijl de ouders zijn aangemoedigd om hun pupillen te motiveren.

De 2000 schooltassen met inhoud voor Brokopondo zijn gefinancierd door staatsmijnbouwbedrijf Grassalco. “Dit initiatief moet de kinderen de nodige motivatie geven om het komend schooljaar nog harder hun best te toen”, zegt Naomi Blijd, onderdirecteur van Grassalco. Het bedrijf voldoet volgens haar, als Surinaamse onderneming, aan zijn sociaal maatschappelijke plicht om ook te investeren in de mens. De onderdirecteur heeft andere bedrijven ook opgeroepen om dit project te ondersteunen, zodat nog meer jeugdigen in aanmerking kunnen komen voor een pakket.

Voormalig directeur van het staatsmijnbouwbedrijf, nu minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto heeft de jongeren ook toegesproken. Hij vindt dat deze ondersteuning aan de jeugd moet resulteren in betere schoolprestaties. “Blijven jullie je best doen en geef niet op”, is de oproep van de bewindsman naar de schoolkinderen toe. Ouders hebben ook een belangrijke taak te vervullen door hun kinderen te blijven motiveren.  Districtscommissaris Frederik Finisi is blij met dit gebaar en hoopt dat het aantal pakketten komend jaar meer zal zijn.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering Bouterse focust op vijf speerpunten naar 2020 toe

Geplaatst

op

door

De regering Bouterse zal zich op weg naar de verkiezingen van 2020 toe focussen op woningbouw, het grondbeleid, de infrastructuur, het sociaal beleid en een inhaalslag plegen in de schaalindeling van ambtenaren. Hiervoor is een structuur opgezet en presidentiële commissie ingesteld, die deze zaken ter hand moet nemen.  In het praatprogramma Bakana Tori via Radio SRS heeft president Desi Bouterse benadrukt, dat deze vijf speerpunten allemaal specifiek te maken hebben met het verbeteren van de menselijke omstandigheden. De economie van het land geniet de hoogste prioriteit bij hem, alsook de financiële stroom.

Volgens het staatshoofd is belangrijk dat “het schip op koers blijft”. Hierover is donderdag nog vergaderd met de regerings- en partijtop. Hoewel de regeringsleider in een derde regeertermijn gelooft, waarschuwt hij dat er nog veel werk aan de winkel is. Hij weet dat burgers ontevreden zijn en heeft daar begrip voor, maar geeft meteen aan dat er “terecht ontevredenen zijn en zij die onterecht ontevreden zijn.” President Bouterse heeft verder aangegeven,  dat er personen zijn wiens problemen niet opwegen tegen de problemen waarmee de regering zich bezig wil houden. De vijf speerpunten blijven prioriteit van de regering, zegt de regeringsleider.

Lees verder

Suriname

Juspol opent politie-unit bij VCB

Geplaatst

op

door

Vlak vóór de Surinaamse Volkskredietbank (VCB) en tegenover de Centrale Markt aan de Waterkant heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) een unit van de politie in gebruik genomen. Het departement wil met deze speciale unit meer zichtbaarheid van de politie in de binnenstad van Paramaribo. Justitieminister Stuart Getrouw zegt, dat dit project één is dat hij al lang wilde uitvoeren.

Met het oog op de beweging in deze omgeving en de strategische doelen die Juspol wil bereiken, is het volgens Getrouw tijd om de unit te openen. “Door het plaatsen van de unit denk ik dat de bereikbaarheid van en naar de politie zal worden verkort. Hiermee vindt verscherping van de handhaving van de openbare orde en rust alsook de criminaliteitsbeheersing plaats,” zegt de bewindsman.

Volgens de bewindsman zullen vanuit deze eenheid de beheersdaden voor de ordehandhaving van het verkeer plaatsvinden. Getrouw heeft de VCB bedankt voor de ondersteuning en goede samenwerking. Dit geeft volgens hem in het bijzonder aan, hoe goed de samenwerking is tussen de publieke en private sector. De unit is een handreiking aan de samenleving voor een goede en betere dienstverlening van de politie, stelt de minister.

Volgens korpschef Roberto Prade is het de bedoeling, dat de politie vanuit de unit de controlewerkzaamheden zal uitvoeren op de wegen in de omgeving en de Centrale Markt. “We hebben vaker van burgers vernomen, dat het lijkt alsof de politie die op de markt is gehuisvest, zich daar schuilhoudt. Nu is de politie zichtbaar”, zegt de korpschef.

Hij heeft de samenleving opgeroepen om gretig gebruik te maken van de mogelijkheden die nu geschapen zijn. “Wij gaan sowieso evalueren en kijken hoe het zal werken. Waar er moet worden aangescherpt, zullen we dat sowieso doen,” stelt de korpschef. De politiepost op de Centrale Markt blijft gehandhaafd.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X