zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

University of Curaçao verkent mogelijkheden uitwisselingsprogramma’s in Suriname

lees ook ...

Ministers benadrukken belang van gezonde leefstijl op Wereld...

Ter gelegenheid van World Health Day op zondag 7 april 2024, organiseerde het ministerie van Volksgezondheid samen met diverse partners een gezondheidsdag, dit jaar onder het thema "My Health, My Righ...

De University of Curaçao (UoC) heeft aangekondigd dat ze samen met Suriname mogelijkheden verkennen om uitwisselingsprogramma’s voor studenten aan te bieden. Dit nieuws werd woensdag bekendgemaakt door de universiteit. Een delegatie van de UoC is onlangs naar Suriname afgereisd op uitnodiging van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

Het hoofddoel van dit bezoek is het versterken van de banden tussen de hogeronderwijsinstellingen van Suriname en Curaçao. Tijdens het bezoek zijn verschillende mogelijkheden besproken om samen te werken, waaronder studentenuitwisseling, samenwerkingsverbanden en gezamenlijke onderzoeksprojecten tussen de twee onderwijsinstellingen.

De delegatie heeft informatie uitgewisseld over hoe deze samenwerkingen vorm kunnen krijgen en hoe beide partijen hiervan kunnen profiteren. Naast het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden was het bezoek ook gericht op het werven van studenten uit Suriname.

De UoC ontvangt jaarlijks studenten uit Suriname, daarom was het belangrijk om naar Suriname te reizen en de potentiële studenten van de benodigde informatie te voorzien over de documenten die nodig zijn om zich in Curaçao te vestigen en aan de UoC te kunnen studeren.

Deze ontwikkelingen wijzen op een groeiende samenwerking en uitwisseling tussen hogeronderwijsinstellingen in de regio, wat de mogelijkheden voor studenten om internationale ervaring op te doen vergroot.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUniversity of Curaçao verkent mogelijkheden uitwisselingsprogramma's in Suriname