dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
5
(1)

Universiteitsbonden dreigen met acties

lees ook ...

Surveillance Pikin Saron opgevoerd; mosterd na de maaltijd

Een gemengd team van de politie Regio Midden heeft in de periode van maandag 8 mei tot en met zondag 21 mei jongstleden, de surveillance in het ressort Zanderij, in het bijzonder in de omgeving van Pi...

Vakbonden die opereren op de Anton de Kom universiteit van Suriname (AdeKUS) zijn moe van het wachten op het universiteitsbestuur om hun zaken in orde te maken. Door de Federatie Werknemersorganisatie van de Universiteit (FWU) is in een algemene ledenvergadering beslist om nog eens een brief te richten aan het bestuur. De brief heeft een duidelijk ultimatum over de onderhandelingen die nu gaande zijn tussen het bondsbestuur onder leiding van Hugo Blanker en het bestuur van de AdeKUS.

Er wordt vanaf begin dit jaar onderhandeld en partijen zijn er nog steeds niet uit, zegt Mahinder Kalicharan, ondervoorzitter van de FWU. Er zouden volgens Kalicharan al een aantal brieven zijn uitgewisseld tussen de bond en het AdeKUS-bestuur, echter zonder een wenselijke resultaat.

“De voorstellen die zij hadden aangedragen waren bijna identiek. Wij hebben gewerkt met data van Algemeen Bureau voor de Statistiek om te komen tot de werkelijke indicatie voor medische kosten, vervoerskosten en andere zaken die zijn opgenomen in onze arbeidsovereenkomst”, zegt Kalicharan die meteen aangeeft dat er bewust is gewerkt met de statistieken van 2020.

Als er volgens de bond met het huidige inflatiecijfer zou worden gewerkt, zou het bedrag helemaal niet betaald kunnen worden. “We zijn ook realistisch, maar levensonderhoud van onze leden gaat nu eraan”, stelt de FWU ondervoorzitter. Het bestuur heeft de brief al ontvangen en de tijd tot 23 augustus om 12 uur ‘s middags om te reageren.

In de brief is verder opgenomen, dat de onderhandelingen over de arbeidsovereenkomst eind augustus afgerond moeten worden, want hoe langer we doorgaan hoe minder waarde het geld zal hebben, stelt de ondervoorzitter.

Ook moet de koopkrachtversterking van SRD 1000 over de maand juni nog betaald worden. Vanaf juni is er een besluit genomen dat ambtenaren en landsdienaren een koopkrachtversterking van SRD 1000 zullen krijgen. De ondervoorzitter vreest dat als de onderhandelingen weer eens spaak lopen, de bondsleden stappen zullen ondernemen, omdat ze gereed zijn om in actie te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUniversiteitsbonden dreigen met acties