maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

Unicef Suriname en Telesur bundelen krachten voor kinderwelzijn

lees ook ...

Suriname-China banden versterkt: Santokhi keert hoopvol teru...

President Chandrikapersad Santokhi is veilig teruggekeerd in Suriname na een vruchtbaar staatsbezoek aan China. Op de Johan Adolf Pengelluchthaven werd het staatshoofd met militair eerbetoon ontvangen...

Unicef Suriname en Telesur hebben een nieuw partnerschap aangekondigd met als doel het welzijn van kinderen in Suriname te verbeteren, met speciale aandacht voor hun mentale gezondheid, de ontwikkeling van basisvaardigheden en het vergroten van hun veerkracht. Onder een Memorandum of Understanding (MoU), ondertekend door CEO van Telesur, Mike Antonius, en Unicef-vertegenwoordiger voor Guyana en Suriname, Nicolas Pron, hebben beide organisaties zich gecommitteerd aan gezamenlijke inspanningen om het verschil te maken in de ontwikkeling van kinderen en jongeren in Suriname.

Telesur’s Corporate Social Responsibility-programma, gebaseerd op de Sustainable Development Goals, legt een sterke focus op het welzijn van kinderen en adolescenten, met als doel het waarborgen van een veelbelovende toekomst voor hen. Antonius benadrukt de rol van Telesur als aanjager van digitale ontwikkeling in Suriname en erkent de noodzaak om ook de bescherming en het welzijn van kinderen te waarborgen, gezien de grotere blootstelling aan digitale omgevingen.

Het MoU beschrijft verschillende gezamenlijke initiatieven, campagnes en programma’s gericht op het welzijn van kinderen in Suriname, waaronder bewustwordingscampagnes, betrokkenheid van belanghebbenden, promotie van kinderprioriteiten op de werkplek en innovatieve oplossingen voor kinderrechtenprogramma’s in de private sector.

Pron benadrukt het belang van dergelijke partnerschappen voor het bereiken van betere resultaten voor kinderen. Dit jaar zal de focus liggen op mentale gezondheid, waarbij bewustwordingscampagnes en programma’s zullen worden ontwikkeld om de veerkracht van kinderen en jongeren te versterken.

Uit recent onderzoek van Unicef blijkt dat een aanzienlijk percentage van de Surinaamse jongeren te maken heeft met stress, depressie en zelfmoordgedachten, waarbij de meerderheid aangeeft dat er onvoldoende informatie beschikbaar is over mentale gezondheid. Antonius benadrukt het belang van het ondersteunen van de mentale gezondheid van jongeren voor de algehele ontwikkeling van Suriname.

Partnerschappen met de private sector zijn een prioriteit voor Unicef, omdat ze cruciaal zijn voor het verkrijgen van steun en het bewerkstelligen van veranderingen ten gunste van kinderen. Het partnerschap met Telesur illustreert de doelgerichte aanpak die nodig is om daadwerkelijke vooruitgang te boeken in het welzijn van kinderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUnicef Suriname en Telesur bundelen krachten voor kinderwelzijn