maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3
(1)

Unicef schenkt 1000 schooltassen aan kinderen uit wateroverlastgebieden

lees ook ...

Oud-staatshoofden Wijdenbosch en Shankar delen inzichten met...

Voormalige Surinaamse staatshoofden Jules Wijdenbosch en Ramsewak Shankar hebben woensdag hun inzichten gedeeld met de huidige president Chandrikapersad Santokhi. Deze ontmoeting vond plaats in het ka...

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) heeft 1000 schooltassen met inhoud gedoneerd aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). De schooltassen zijn bestemd voor kinderen uit de gebieden die eerder dit jaar te maken hebben gehad met de gevolgen van wateroverlast. Unicef-vertegenwoordiger Nicolas Pron deed de overdracht namens het VN-Kinderfonds.

De Unicef-functionaris gaf aan dat hij ten tijde van de ramp niet in Suriname aanwezig was, maar dat hij de zaak wel op de voet volgde. “Wij hebben het leed van de kinderen als enorm onaangenaam ervaren. Unicef staat altijd ready om te helpen tijdens rampen,” zei Pron.

Enkele schooltassen voor de kinderen van vijf dorpen in het binnenland. Foto: MinOWC

Sherida Zalman-Bergraaf, directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), gaf aan dat de donatie als geroepen komt. Zij is ingenomen met de donatie vooral omdat het nieuwe schooljaar nog niet van start is gegaan.

De schooltassen zullen via de afdeling Inspectie Basisonderwijs gedistribueerd worden. Leerlingen van de openbare scholen te Loka Loka, Goninikrikimofo, Ampumatapu, Drietabbetje en Peleloetepoe zullen in aanmerking hiervoor komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUnicef schenkt 1000 schooltassen aan kinderen uit wateroverlastgebieden