dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
3
(1)

Unicef schenkt 1000 schooltassen aan kinderen uit wateroverlastgebieden

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) heeft 1000 schooltassen met inhoud gedoneerd aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). De schooltassen zijn bestemd voor kinderen uit de gebieden die eerder dit jaar te maken hebben gehad met de gevolgen van wateroverlast. Unicef-vertegenwoordiger Nicolas Pron deed de overdracht namens het VN-Kinderfonds.

De Unicef-functionaris gaf aan dat hij ten tijde van de ramp niet in Suriname aanwezig was, maar dat hij de zaak wel op de voet volgde. “Wij hebben het leed van de kinderen als enorm onaangenaam ervaren. Unicef staat altijd ready om te helpen tijdens rampen,” zei Pron.

Enkele schooltassen voor de kinderen van vijf dorpen in het binnenland. Foto: MinOWC

Sherida Zalman-Bergraaf, directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), gaf aan dat de donatie als geroepen komt. Zij is ingenomen met de donatie vooral omdat het nieuwe schooljaar nog niet van start is gegaan.

De schooltassen zullen via de afdeling Inspectie Basisonderwijs gedistribueerd worden. Leerlingen van de openbare scholen te Loka Loka, Goninikrikimofo, Ampumatapu, Drietabbetje en Peleloetepoe zullen in aanmerking hiervoor komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUnicef schenkt 1000 schooltassen aan kinderen uit wateroverlastgebieden