maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

UNICEF presenteert rapport over geestelijke gezondheid van Surinaamse adolescenten

lees ook ...

SRD 1500 uitkering voor SML-pensioenen per januari 2024

Gepensioneerden en weduwen van de Stichting Machinale Landbouw (SML) zullen SRD 1500 uitgekeerd krijgen. Dit maandelijkse bedrag zullen zij met terugwerkende kracht ontvangen van januari tot en met de...

UNICEF heeft een grondige nationale analyse uitgevoerd naar het geestelijk welzijn en de geestelijke gezondheid van adolescenten tussen 10 en 19 jaar in Suriname. De bevindingen van dit onderzoek werden gepresenteerd in aanwezigheid van beleidsmakers, zorgverleners, gezondheidsdeskundigen en jongeren. Hierop volgde een workshop om samen lacunes te identificeren en duurzame oplossingen te ontwikkelen om het welzijn van kinderen te bevorderen.

Nicolas Pron, de vertegenwoordiger van UNICEF, benadrukte het belang van deze gegevens voor het informeren van volksgezondheidsprofessionals en beleidsmakers, zodat zij kunnen bijdragen aan het versterken van het gezondheidszorgbeleid en de -strategieën op het gebied van geestelijke gezondheid.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en biedt gegevens en bewijsmateriaal om de bestaande hiaten in de geestelijke gezondheid van kinderen op nationaal niveau aan te pakken.

De permanent secretaris van het ministerie van Volksgezondheid merkte op dat de resultaten van dit onderzoek zullen worden geïntegreerd in het nationale plan voor geestelijke gezondheidszorg, dat momenteel in ontwikkeling is.

In 2022 voerde UNICEF ook in samenwerking met het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken een onderzoek uit naar de zelfmoordcijfers onder adolescenten. Minister Steven MacAndrew van Jeugdzaken benadrukte het belang van deze onderzoeken en benadrukte dat het ministerie zich blijft inzetten om jongeren te helpen veerkrachtiger te worden.

Uit de onderzoeken bleek ook dat 51% van de kinderen van mening is dat er onvoldoende informatie wordt verstrekt over geestelijke gezondheid. Als reactie hierop heeft het ministerie van Onderwijs het initiatief genomen om de serie “Kenki Denki” over geestelijke gezondheid te ontwikkelen, met steun van UNICEF. Dit is een eerste stap om adolescenten te informeren over geestelijke gezondheid, zoals opgemerkt door mevrouw Danielle Rosario, permanent secretaris van het ministerie van Onderwijs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUNICEF presenteert rapport over geestelijke gezondheid van Surinaamse adolescenten