zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Unicef ondersteunt ministerie NH bij WASH-projecten in het binnenland

lees ook ...

Regering laat Nickerie/ Coronie letterlijk stikken

Of het nu gaat om 200 hectare stalweide voor vee, water voor de rijstboeren, of maandenlange verpestende rook die duizenden mensen in hun gezondheid aantast, de regering laat Nickerie en Coronie lette...

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) zal het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) bijstaan bij de uitvoering van water-, sanitatie- en hygiëne (WASH)-projecten in het binnenland. Dit werd besproken tijdens een vergadering op 24 mei tussen Nicolas Pron, de vertegenwoordiger van Unicef voor Guyana en Suriname, en NH-minister David Abiamofo.

Ook aanwezig bij de vergadering waren Javier Cordoba, programmamanager van Unicef voor Suriname, Prya Hirasingh, planning- en monitoringsspecialist van Unicef in Suriname, en de directeur Water, Gonda Asadang, en onderdirecteur Water, Reina Ormskirk.

Volgens Pron heeft WASH een hoge prioriteit op de nieuwe agenda van Unicef. In het kader hiervan zal de Water, Sanitation and Hygiene Bottleneck Analysis Tool (WASH BAT) worden gebruikt voor rampenbeheer. Met behulp van deze tool zal de situatie op het gebied van water en sanitaire voorzieningen in kaart worden gebracht, waarna geleidelijk aan lacunes worden aangepakt.

Er is overeengekomen om te beginnen met de ondersteuning van Unicef in het district Brokopondo. De laatste analyse die in Suriname werd uitgevoerd, dateert van 2019. Afhankelijk van de behoeften van het ministerie zal er ook capaciteitsversterking op het gebied van waterbeheer worden geboden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUnicef ondersteunt ministerie NH bij WASH-projecten in het binnenland