zondag 28 november 2021
31 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Unicef geeft apparatuur aan SOSAVO voor kinderbeschermingsnetwerk

lees ook ...

Saramacca bereidt zich ook voor op Srefidensi

Op 25 november wanneer Suriname zijn 46-jarige staatkundige onafhankelijkheid herdenkt is er geen sprake van een total lockdown zoals op andere nationale feestdagen tot voor kort het geval was. Het di...

UNICEF deed op vrijdag 29 januari voor de institutionele versterking van het Integraal Kinderbeschermingsnetwerk (IKBEN), de1ste symbolische overhandiging van een complete computer en multifunctionele printer aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Directeur Melitia Sentelia, nam namens het ministerie de gift in ontvangst uit handen van Patrick Matala, Unicef Program Manager.

In augustus 2019 was er een aanvang gemaakt met het pilotproject ‘Casemanagement- en doorverwijssysteem’ voor kinderen. Hierbij waren verschillende diensten binnen en buiten de overheid betrokken. Het doel van dit project was om te werken aan een duidelijke structuur en onderlinge afstemming bij de aanname en afhandeling van cases, zodat behoeftige kinderen op een adequate en efficiënte wijze hulp kunnen krijgen. Er is verder ook gewerkt aan uniforme aanmeldingsformulieren van cases voor alle instanties om de juiste en de meest relevante informatie vast te leggen. Om alle informatie centraal te houden, is het vervolgtraject na de casemanagement en het doorverwijs systeem, het opzetten van een data- en tracking systeem.

In samenwerking met UNICEF is besloten om computers aan te schaffen voor de monitoring van het opzetten van een goed tracking- en datasysteem voor de cases. Het is de bedoeling dat de verschillende overheidsorganisaties en NGO’s die direct in contact komen met voornoemde cases, in aanmerking komen voor de apparatuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUnicef geeft apparatuur aan SOSAVO voor kinderbeschermingsnetwerk