maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Unicef geeft apparatuur aan SOSAVO voor kinderbeschermingsnetwerk

lees ook ...

Sessie over voeden en opvoeden voor tienermoeders op Latour

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) heeft op zaterdag 18 maart 2023 een sessie 'Opvoedingsvaardigheden' georganiseerd in Stibula te Latour voor schoolgaande tienermoeders. Hierme...

UNICEF deed op vrijdag 29 januari voor de institutionele versterking van het Integraal Kinderbeschermingsnetwerk (IKBEN), de1ste symbolische overhandiging van een complete computer en multifunctionele printer aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Directeur Melitia Sentelia, nam namens het ministerie de gift in ontvangst uit handen van Patrick Matala, Unicef Program Manager.

In augustus 2019 was er een aanvang gemaakt met het pilotproject ‘Casemanagement- en doorverwijssysteem’ voor kinderen. Hierbij waren verschillende diensten binnen en buiten de overheid betrokken. Het doel van dit project was om te werken aan een duidelijke structuur en onderlinge afstemming bij de aanname en afhandeling van cases, zodat behoeftige kinderen op een adequate en efficiënte wijze hulp kunnen krijgen. Er is verder ook gewerkt aan uniforme aanmeldingsformulieren van cases voor alle instanties om de juiste en de meest relevante informatie vast te leggen. Om alle informatie centraal te houden, is het vervolgtraject na de casemanagement en het doorverwijs systeem, het opzetten van een data- en tracking systeem.

In samenwerking met UNICEF is besloten om computers aan te schaffen voor de monitoring van het opzetten van een goed tracking- en datasysteem voor de cases. Het is de bedoeling dat de verschillende overheidsorganisaties en NGO’s die direct in contact komen met voornoemde cases, in aanmerking komen voor de apparatuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUnicef geeft apparatuur aan SOSAVO voor kinderbeschermingsnetwerk