maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Unicef en overheid inaugureren watervoorzieningsproject:Schoon drinkwater binnenland

lees ook ...

NDP niet hetzelfde zonder Bouterse volgens Cedric van Samson...

VHP-parlementariër Cedric van Samson mist structuur in het indienen van een motie van wantrouwen, die recentelijk door de NDP werd ingediend in De Nationale Assemblee, waarbij er een oproep werd gedaa...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft in samenwerking met Unicef de gerenoveerde watervoorziening in Kwamalasamutu officieel in gebruik genomen. Dit systeem zal schoon drinkwater leveren aan 1300 dorpsbewoners en meer dan 150 kinderen.

Een delegatie, bestaande uit de Directeuren van Natuurlijke Hulpbronnen en Regionale Ontwikkeling, de districtscommissaris van Sipaliwini, de Nederlandse ambassadeur, de Unicef-vertegenwoordiger voor Guyana en Suriname, en hun teams bezochten het inheemse dorp ter gelegenheid van de ingebruikname.

Kwamalasamutu heeft jarenlang te maken gehad met ernstige uitdagingen op het gebied van watervoorziening, waaronder beperkte toegang tot sociale diensten. Het bestaande waterinfrastructuursysteem was in slechte staat en slecht onderhouden, met veiligheidsrisico’s tot gevolg. Het gebrek aan schoon water had een negatieve invloed op de gezondheid, hygiëne en het algemene welzijn van de gemeenschap, vooral op de 150 kinderen in het gebied.

Schoon drinkwater is ook essentieel voor de goede werking van lokale scholen en gezondheidsklinieken. De recente droogte verergerde de situatie nog meer, waardoor de toegang tot schoon water in het dorp verder werd beperkt.

Aangezien Kwamalasamutu een van de grootste inheemse dorpen in het zuiden van Suriname is, met aangesloten scholen en gezondheidscentra, zal de renovatie en uitbreiding van het watervoorzieningssysteem ook de omliggende gemeenschappen zoals Korenti, Wajapan en Ullutupe van schoon drinkwater voorzien.

“Elk kind heeft recht op schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Helaas zijn deze voorzieningen in het binnenland, zoals Kwamalasamutu, niet vanzelfsprekend. Schoon drinkwater en goede hygiënepraktijken zijn essentieel om ziekten te voorkomen”, aldus Nicolas Pron, Unicef-vertegenwoordiger voor Suriname en Guyana.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUnicef en overheid inaugureren watervoorzieningsproject:Schoon drinkwater binnenland