zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

UNICEF empowert jongeren in Nickerie voor geestelijke gezondheidszorg

lees ook ...

Regering lanceert ambitieus groen ontwikkelingsplan

De regering heeft besloten tot de ontwikkeling van een Groene Ontwikkelingsstrategie, ook bekend als een Green Development Strategy (GDS). Dit initiatief, onder leiding van het minis...

UNICEF Suriname zet zich in voor de empowerment van jongeren en het versterken van veerkracht in het district Nickerie tijdens de maand van de geestelijke gezondheidszorg. Twintig jongeren en tien coaches zijn in Nickerie getraind als ambassadeurs voor geestelijke gezondheidszorg.

De training, in samenwerking met het District Commissioner’s Office en uitgevoerd door de BackLot Foundation, richt zich op het aanreiken van tools en vaardigheden aan jongeren om hun veerkracht te vergroten en kennis over geestelijke gezondheid over te dragen aan leeftijdsgenoten en de bredere gemeenschap in Nickerie.

Tegelijkertijd zijn tien coaches opgeleid om een acht weken durende bootcamp te leiden, gericht op het empoweren, informeren en versterken van de veerkracht van jongeren.

Dit initiatief zal een positieve impact hebben op het welzijn van jongeren in Nickerie en hun vermogen om met geestelijke gezondheidskwesties om te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUNICEF empowert jongeren in Nickerie voor geestelijke gezondheidszorg