Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

UNFPA vertegenwoordiger bezoekt minister Juspol

Geplaatst

op

Foto 1 Kennismaking Unfpa Vertegenwoordiger Mw Brielle 768x512

De ministervan Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi heeft op 12 november van gedachten gewisseld met de Liaison officer van de United Nations Population Fund, (UNFPA), Judith Brielle, over de lopende projecten.

De UNFPA officer Judith Brielle,  gaf een korte uiteenzetting aan minister Amoksi over de lopende projecten tussen UNFPA en Juspol. De UNFPA is een organisatie gericht op het verbeteren van de reproductieve gezondheid en de gezondheid van moeders wereldwijd. In het komende jaar 2021 loopt een 5 jarenplan af en zal het geëvalueerd moeten worden.

Verder heeft Brielle gesproken over het aandachtsgebied ‘Promotion and Protection of Human Rights'(het bevorderen en beschermen van mensenrechten) dat relevant is voor het Bureau Vrouwen – en Kinderbeleid (BVK) dat ook betrokken is bij de aanpak van huiselijk geweld. Een ander aandachtsgebied dat Brielle aanstipte was het project Gender based Violence interventions in respons to Covid-19(Interventies bij geslachtsgericht geweld in antwoord op de covid crisis) dat nu in uitvoering is.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de UNDP, UNFPA, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Justitie en Politie. Er is een nationale ‘train de trainers’ training gaande en vanuit Juspol nemen drie medewerkers deel aan de training. Ze zijn werkzaam op het Bureau Slachtofferzorg, Justitie Nickerie en het Meldpunt Paramaribo Zuid. Het is de bedoeling dat deze mensen weer anderen gaan trainen.

De minister als ook de UNFPA vertegenwoordiger hebben  de toename van moord in de relationele sfeer gezien en concluderen dat er nog veel werk aan de winkel is.

Er zal een vervolggesprek komen over hoe bepaalde zaken middels projecten aangepakt kunnen worden en over de accommodatie van de slachtoffers, die maar berekend is op een deel van hen.

Dit komt door de grote gezinnen van vrouwen, de toename van tienermoeders, verkrachting, intieme relatie met tieners die onder het mom van traditie onder de Inheemsen en Tribale volken wordt getolereerd. Dat heeft een spanningsveld tussen de algemene regels van de overheid en de traditionele regels tot gevolg, haalde de minister aan.

De bewindsman bedankte Judith Brielle aan het einde van de meeting voor de uiteenzetting en zei uit te kijken naar de verbreding en het uitdiepen van de samenwerking. –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen