maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

UNDP en EU sluiten succesvol klimaatproject in Suriname af

lees ook ...

Interline overeenkomst Surinam Airways en Winair vergroot mo...

Surinam Airways en Winair hebben nu een ‘interline-overeenkomst’. De vliegmaatschappijen breiden beiden hun bestemmingen uit door deze samenwerking. Men komt nu veel eerder aan op de bestemming, omdat...

Het United Nations Development Programme (UNDP) heeft de afsluitingsceremonie georganiseerd voor het project ‘GCCA+ support for Climate Change Adaptation in Suriname – Phase 2’. Dit project is een gezamenlijk initiatief van de Europese Unie (EU) en UNDP, gericht op het aanpakken van de effecten van klimaatverandering. In Suriname richt GCCA+ zich specifiek op het ondersteunen van het beheer van watervoorraden en ecosystemen om de impact van klimaatverandering te verminderen. De tweedaagse afsluitingsceremonie vond plaats in de Royal Ballroom van hotel Torarica en begon op 29 april 2024.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) het belang van het GCCA+ Suriname-project. Hij verwees naar een artikel van professor Sieuwnath Naipal uit 1998 waarin de hydroloog al waarschuwde voor zeespiegelstijging, overstromingen, erosie en droogte. “Toen geloofde niemand het, maar na zoveel jaren ervaren we daadwerkelijk klimaatverandering,” aldus de bewindsman. Hij prees de inspanningen van GCCA+ Suriname in het beschermen van kustgebieden, landbouwgronden en zoetwatervoorraden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUNDP en EU sluiten succesvol klimaatproject in Suriname af