dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

UNDP blijft Binnenlandse Zaken ondersteunen bij verkiezingen

lees ook ...

Leerlingen Speciaal Onderwijs Tambaredjo doen agrarische ken...

Op 15 juli kregen bijna 30 leerlingen van het Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs (SO/VSO) Tambaredjo uit Saramacca de kans om agrarische kennis op te doen tijdens een educatieve dagto...

Het United Nations Development Programme (UNDP) heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken tijdens verschillende verkiezingen ondersteund en zal deze samenwerking voortzetten. Dit werd bekendgemaakt door de nieuwe UNDP-vertegenwoordiger in Suriname, Berdi Berdiyev, tijdens een kennismakingsbezoek aan minister Bronto Somohardjo en het Managementteam Verkiezingen op woensdag 11 oktober 2023.

Tijdens de bijeenkomst werd onder andere gesproken over de wijziging van het kiesstelsel en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Rihanto Hardjopawiro, het hoofd van het Algemeen Secretariaat Verkiezingen, benadrukte dat er vooral veel aandacht moet worden besteed aan communicatie en trainingen.

Minister Somohardjo onderstreepte dat Suriname een reputatie heeft opgebouwd als organisator van goede verkiezingen en dat deze reputatie behouden en indien mogelijk versterkt moet worden. Biza bevindt zich momenteel in de pre-electorale fase, waarbij alle voorwaarden moeten worden gecreëerd voor de verkiezingen van 2025.

Eind oktober zal er een beoordelingsmissie naar Suriname afreizen om gesprekken te voeren met verschillende actoren in het verkiezingsproces en te bepalen welke vorm van ondersteuning nodig is. Op basis hiervan zal er opnieuw een samenwerkingsovereenkomst met de UNDP worden gesloten voor verdere ondersteuning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUNDP blijft Binnenlandse Zaken ondersteunen bij verkiezingen