dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Uma Store met producten van Surinaamse bodem

lees ook ...

Leger enthousiasmeert publiek met demonstraties en carrièrem...

Om de gemeenschap een kijkje te geven achter de schermen van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL), heeft het ministerie van Defensie een opendag georganiseerd. Op zaterdag 25 mei 2024 konden ...

Het merk “Uma” is gelanceerd in de Uma Store door Sherani Talsman. De Uma Store is te vinden in ’t Vat. Er is ook een webshop.  Producten vervaardigd in Suriname door binnenlandbewoners zijn er te vinden. Deze shop streeft naar behoud van de houtsnijwerkkunst. Twee jaar geleden werd de Uma Bag lijn geïntroduceerd. De Uma tas wordt vervaardigd van stof en houtsnijwerk van Marrons.

“Ik wilde de Marrontraditie een beetje pushen, het schijnt dat de traditie verloren gaat, de ouderen willen het doen, de jongeren niet”, zegt Sherani Talsman. Door zo een tassenlijn op te zetten kan men inzien hoe waardevol hun craft en talent is. We zouden het wereldwijd moeten kunnen verkopen, zodat we Suriname op de map kunnen zetten”. Er bestaat al een filiaal in Nederland.

Bij het vervaardigen van de tas werken man en vrouw samen. De mannen doen het houtsnijwerkgedeelte, en de vrouwen gaan dan verder met het in elkaar zetten van het stofgedeelte.Mannen en vrouwen werken dus samen om de tas te vervaardigen.

Uma Store wil een platform zijn voor Surinaamse vrouwelijke ondernemers die handgemaakte producten vervaardigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameUma Store met producten van Surinaamse bodem