maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwen getraind in ‘Basis plantenteelt’

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Wit Santi op Ingidey

In het dorp Wit Santi Zaterdag is op zaterdag 06 augustus een inheems festival gestart, waarbij  president Santokhi als eregast aanwezig was. Het dorpsbestuur heeft in samenwerking met de lokale gemee...

“Zonder planten zou er geen leven op aarde zijn. Ze vormen de primaire bron van voedsel.” Met deze woorden startte een van de voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) onlangs de driedaagse training ‘Basis plantenteelt.’ Twaalf participanten van Uma Empowerment Network werden door de voorlichters van het LVV-directoraat Landbouw zowel theoretisch als praktisch onderwezen in onder andere het belang van planten, aanmaak van zaden en ander plantmateriaal, onkruidbeheersing, groeimethoden en bemesting.

De training heeft de participanten gestimuleerd zelf te planten om zo te kunnen voorzien in eigen behoeften. Het Uma Empowerment Network team ziet graag een vervolg trainingen tegemoet. “Wij zien kennisoverdracht over onze beleidsgebieden als ons plicht naar de gemeenschap toe. Wij willen een faciliterende rol hebben op het agrarisch gebied. Met een beetje moeite en voldoende kennis kan eenieder een eigen moestuin hebben,” zei de Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam.

Hij moedigde de aanwezigen aan om de landbouwtechnieken te blijven volgen. Het ministerie beoogd middels trainingen in deze sector, geïnteresseerden tegemoet te komen met kennis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwen getraind in 'Basis plantenteelt'