Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Uitzonderlijke Surinamers…Ligia Nathoe

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 19.41.33

De bedoeling is om elk weekend voorbeeld Surinamers te belichten. De te belichten Surinamers zijn zij die over het algemeen, hun hart op de juiste plek hebben. Hoe meer de mens zich bewust is van hun eigen kwaliteiten, hoe meer zij deze kwaliteiten inzet. Hoe meer de kwaliteiten voor anderen dienstbaar worden, hoe beter men zich voelt en hoe meer de persoonlijke kwaliteit in kracht groeit.

Vandaag het verhaal van Ligia Nathoe.
Zij is geboren op 26 september 1996
te Paramaribo. De school op het hoogste niveau door haar bezocht, is Unasat en daar doet ze Bedrijfskunde management economie en rechten.

Deze jonge intelligente dame is zeer werklustig. Reeds op zeventien jarige leeftijd ging zij werken. Ligia heeft aan verschillende bedrijven en op verschillende niveau’s haar diensten en krachten verleend.

Juffrouw Nathoe is de mening toegedaan dat het in de gemeenschap ontbreekt aan motivatie. “Ja zij die de juiste woorden op de juiste momenten kunnen uitspreken, zijn te weinig in aantal” zegt Ligia. De reden dus voor haar om met gebruik van de sociale media een platform te bieden aan zij die eigenlijk er verlegen bij zitten waar het gaat om motivatie.

Op haar You Tube kanaal en haar Facebook page, doet zij jongeren motiveren en inspireren zodat ze bijvoorbeeld weten dat het okay is om over je gevoelens te praten. Opgekropte gevoelens kunnen trouwens leiden naar ongewenste gedragingen, volgens haar.
Ligia benadrukt dat druk uit de omgeving, je helemaal niet mag doen veranderen in een persoon welke je in werkelijkheid niet bent.

Voorts geeft ze aan dat haar berichten velen in de samenleving bereiken. Dat blijkt uit de reacties.
Haar advies is om daar waar men kan, de medemens oprecht te dienen van motiverende woorden zolang je dat doet uit de grond van een oprecht hart. Verder wil zij een ieder bemoedigen om anderen met respect te behandelen.

Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronnievandenhout
zaterdag 8 augustus 2020 10:37

Dat is de motivatie die héél Suriname nodig heeft. Van ongeletterde tot universiteit. Open uw ogen en oren en ontdekt dat de Messias dit keer, eindelijk, vrouwelijk word uitgebeeld. Het is de geest, en niet het omhulsel! Succes Sur.

De waarheid
zaterdag 8 augustus 2020 12:08

Heel mooi, een goed nieuws item er bij en niet alleen ellende op de site. Je ziet, wanneer iemand echt wil en er moeite voor doet kan ze heel veel bereiken. Ze zal het echt niet zonder slag of stoot hebben bereikt. Geweldige dame is dit, een voorbeeld voor ons. En niet iedereen hoeft zo hoog te reiken, als je maar iets doet. verander je situatie door in beweging te komen. Pak de kansen die op je weg komen en laat zien dat je iets kan bereiken. We zijn niet allemaal zo knap als Ligia Nathoe, maar we kennen wel… Lees verder »

Robert Gilaard
zaterdag 8 augustus 2020 14:07

Super gemotiveerde en leergierige jongedame die het daarom ver zal schoppen. Go for it Ligia, en lees aub Rich Dad, Poor Dad!

Lunes Armand
zaterdag 8 augustus 2020 16:44

Een persoon die in vele lagen van de bevolking ingezet kan worden, om mensen te motiveren in het bereiken van hun doel; hoe zwaar en moeilijk de weg ook mag lijken. Gevoelens spelen dan een belangrijke rol. Net wat ze zegt, gevoelens die niet met een vertrouwd persoon gedeeld kunnen worden, lijden tot ongewenste handelingen. Dit laatste kan voorkomen worden als mensen leren omgaan met negativiteit uit hun omgeving/milieu. Het zal goed zijn als Ligia een erkend instituut opzet waar mensen tot erkend maatschappelijk werker(ster) opgelijd kunnen worden, om dit werk op een breder vlak voor te kunnen zetten. Haar… Lees verder »

Ligia nathoe
zaterdag 8 augustus 2020 17:23

Dank u allen hartelijk voor de inspirerende en hartstrelende woorden

Robert
zaterdag 8 augustus 2020 18:32

Een voorbeeld..heerlijk om te lezen dat we mensen in ons midden hebben die de motivatie en inspiratie hebben om Suriname op te bouwen het geeft moed.. Ligia 👍laat meer van je horen Ik lees graag en graag van wijze mensen die wat te zeggen hebben…

Daarom ook mooi dat mensen een podium krijgen om hun wijsheid met ons surinamers te delen…

CHEBU
dinsdag 11 augustus 2020 12:58

Eindelijk is er een dame dat op een eenvoudig manier mensen steunt om possitief,respectvol,zichzelf zijnde een betere leven te geven ook naar andere toe.Een klasse dame.KEEP UP THE GOOD WORK.Dat heeft Suriname nodig

Pocorni Maureen
maandag 17 augustus 2020 03:20

Ik lees straks alles over deze jongedame.👏💪she’s so powerfullAdvertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen